3FM nieuws

Eurovisie Songfestival officieel uitgesteld vanwege coronavirus

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. Eurovisie Songfestival officieel uitgesteld vanwege coronavirus

Het is nu echt officieel: het Eurovisie Songfestival dat dit jaar in Rotterdam gehouden zou worden, wordt verplaatst. Er is nog geen duidelijkheid over wanneer het evenement dan wel zal plaatsvinden, maar door het coronavirus wordt het in ieder geval geen mei 2020.

Moeilijke, maar nodige maatregel

"Gezien de omstandigheden die heel Europa als gevolg van het coronavirus momenteel treffen en alle maatregelen die overheden nu moeten nemen" wordt het Songfestival afgelast zegt Shula Rijxman voorzitter van de NPO tegen de NOS.

Sietse Bakker, hoofdproducent van de show, vindt het niet raar dat mensen teleurgesteld zijn "Enige relativering past daarbij, want tegelijkertijd beseffen we ook dat dit besluit en de gevolgen ervan verbleken bij de uitdagingen waar mensen voor staan die, direct of indirect, zijn getroffen door het coronavirus en de moeilijke, maar nodige maatregelen."

Garanties zijn moeilijk te geven

Maar wanneer kunnen we Jeangu Macrooy dan wel op de planken zien schitteren? Volgens de EBU, de omroepen en de gemeente Rotterdam is het meest logische scenario dat het Songfestival ingehaald gaat worden op een ander moment. "We zijn enorm trots dat Rotterdam bereid is deze rol ook in 2021 op zich te nemen." Wel waarschuwen de omroepen tegen de NOS dat in "deze buitengewone tijden" garanties niet te geven zijn.

AI Songfestival gaat wel door

Wat wel doorgaat is het AI Songfestival! Kan artificiële intelligentie helpen om net zo’n succesvol liedje te schrijven als Duncan Laurence vorig jaar deed? In het AI Songfestival, georganiseerd door de VPRO in samenwerking met 3FM en NPO Innovatie, proberen verschillende Europese teams met behulp van artificiële intelligentie dé nieuwe songfestivalhit te maken. Kunnen computers ons omverblazen met hun creatieve kracht?

Vanaf april volg je wekelijks op het YouTube-kanaal van 3FM een Nederlands team die in samenwerking met Willie Wartaal deze strijd aangaat.

Ster advertentie
Ster advertentie