3FM nieuws

Judith mag haar ongeneeslijk zieke vader niet meer zien door corona

  1. Nieuwschevron right
  2. Judith mag haar ongeneeslijk zieke vader niet meer zien door corona

De vader van 3FM-producer Judith is 3,5 jaar geleden ongeneeslijk ziek geworden: "Hij heeft uitgezaaide prostaatkanker en daarmee is het eigenlijk zo dat je niet geneest. Dat kunnen ze je direct vertellen." Haar vader beleeft nu misschien wel zijn laatste maand(en) zonder familie in quarantaine omdat hij zo kwetsbaar is. Judith deed een emotionele oproep op Instagram om mensen zich aan de quarantaine te laten houden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Alles wat ze doen, doen ze om zijn leven te rekken"

Met deze variant van prostaatkanker is genezen niet meer mogelijk. Judith vertelt: "Begin februari hebben we ook nog te horen gekregen dat de uitzaaiingen door zijn hele lichaam zitten." Artsen doen hun best om zijn leven zoveel mogelijk te rekken door het gebruik van chemotherapie, maar het gaat alsnog erg hard.

Quarantaine

Net als heel Nederland zit haar vader nu ook in quarantaine. Ze vertelt: "Zondag ben ik er nog geweest omdat ik hem heel graag wilde zien. Met natuurlijk een flinke afstand tussen ons in. Maar dan trek je de deur dicht en weet je dat het eigenlijk niet kan, dat je 'm eigenlijk voorlopig niet kan zien. "

Het laatste wat ze wil is haar vader besmetten met het virus door zijn zwakke gestel. "Op het moment dat hij corona krijgt, zullen de gevolgen heel groot zijn." Vanmorgen sprak ze 3FM-dj Sander hierover op de radio en deed ze haar oproep nog een keer: blijf alsjeblieft binnen. Doe het goede voor een ander!

Ster advertentie
Ster advertentie