3FM nieuws

Jeroen Kijk in de Vegte valt als een blok in slaap met video's over eten en reizen
BNNVARA

foto: Gaby Juffermansfoto: Gaby Juffermans
  1. Nieuwschevron right
  2. Jeroen Kijk in de Vegte valt als een blok in slaap met video's over eten en reizen

Voor Sander Hoogendoorn is slapen erg belangrijk. Zijn wekker gaat al bijna 4 jaar om 4 uur 's ochtends om de ochtendshow op 3FM te presenteren. Als hij niet goed slaapt, merkt hij dat direct de rest van de dag. Daarom gaat hij op zoek naar de tips en tricks voor een goede nachtrust in zijn nieuwe podcast 'Sanders Dreamteam'. Deze keer is zijn droomgast Jeroen Kijk in de Vegte die als radio-dj van de ochtendshow bij NPO Radio 2 in het zelfde schuitje als Sander zit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drukmaken over slaap

Jeroen heeft iets in zijn mindset verandert, waardoor hij rustigere nachten heeft. Eerst als hij midden in de nacht wakker werd, dacht hij direct: oh kut, nu kan ik niet meer slapen. Daar maakte hij zich dan druk over en daardoor kon hij juist niet meer verder slapen. Nu denkt hij juist: oh, dat haal ik wel weer in. "Om dat besef te hebben, werkt heel goed." Volgens Sander is dat inderdaad ook het grootste probleem, het drukmaken over slapen werkt juist averechts.

Sander vraagt zich af of Jeroen een ochtendmens is, wat goed van pas kan komen bij een ochtendshow. Jeroen durft het eigenlijk niet te zeggen, want als hij een weekje vakantie heeft gooit hij zijn ritme zo weer om. Het belangrijkste voor Jeroen is om 7 uur slaap te pakken, daarom is sinds een paar maanden 21:30 zijn vaste 'bedtijd'. "En dit werkt fantastisch." Verder staat hij direct op als zijn wekker gaat, "Niet snoozen, dat is losen." Ook doet Jeroen veel aan middagdutjes en die zijn voor hem essentieel om de dag door te komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Food- en treinvlogs

De ultieme tip die Jeroen heeft om als een blok in slaap te vallen: YouTube video's kijken. Waaronder een account van Yummyboy, een vlogger die in keukens van restaurants laat zien hoe verschillende gerechten worden gemaakt. "Ik ga daar zo super goed op en dat schakelt al mijn gedachtes uit, dan ben ik helemaal in een andere wereld." Hetzelfde heeft hij ook met reisverslagen, over recensies van de de duurste vliegtuigen en treinreizen. Daarin laten ze alles in details zien, van champagne drinken tot aan de slaapcabines. In het slaapgedeelte van de podcast leest Jeroen dan ook een stukje voor uit 'De oude Patagonië-Express'.

Ster advertentie
Ster advertentie