3FM nieuws

3FM ochtendshow-dj Sander maakt een podcast over slapen: 'Sanders Dreamteam'
BNNVARA

foto: 3FM/BNNVARAfoto: 3FM/BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM ochtendshow-dj Sander maakt een podcast over slapen: 'Sanders Dreamteam'

Voor Sander Hoogendoorn is slapen erg belangrijk. Zijn wekker gaat al bijna 4 jaar om 4 uur 's ochtends om de ochtendshow op 3FM te presenteren. Als hij niet goed slaapt, merkt hij dat direct de rest van de dag. Daarom gaat hij op zoek naar de tips en tricks voor een goede nachtrust in zijn nieuwe podcast 'Sanders Dreamteam'. Samen met zijn droomgasten, die vertellen over hun slaaprituelen, en hopelijk iedereen naar dromenland kunnen brengen. Kortom, de meest slaapverwekkende podcast van Nederland.

Einde niet halen

Eigenlijk is het een podcast waarvan je het einde niet moet halen. De droomgasten brengen hun eigen rituelen, maar ook een speciale oefening mee waar je mee tot rust kan komen. Eén van deze droomgasten is Arie Boomsma. Sander vraagt hem welke relatie tot slaap hij heeft. "Ik geloof dat gezondheid gaat over 3 dingen: bewegen, voeding en slaap. Slaap kan je nog onderverdelen in rust, herstel, alles wat je doet om een beetje stabiel te blijven." Dit is anders dan hoe Arie Boomsma er vroeger in zat, want toen vond hij slaap eerder zonde van zijn tijd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Routines

Arie Boomsma is zelf sportschool eigenaar en Sander merkt op dat slaap in de sportwereld erg belangrijk is voor het herstel. Volgens Arie komt dit de laatste jaren voornamelijk naar boven door de wetenschap en dat er steeds meer gemeten wordt. Hij is zelf dan ook nu bezig met routines en heeft er een podcast over gemaakt. In Sanders Dreamteam deelt hij een deel van zijn avondroutine, een ademhalingsoefening: "Als je niet al in slaap was gevallen met deze basstem in je oren, dan gaat dat nu gebeuren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sanders Dreamteam

Elke dinsdagavond 21:30 uur komt er een nieuwe aflevering online van Sanders Dreamteam. De podcast bestaat uit twee delen: een interview en een slaapritueel waarin de droomgast ons helpt om in slaap te vallen. Er staat nog een killer line-up op de planning dus abonneer via je favoriete (gratis) podcast app!

Ster advertentie
Ster advertentie