3FM nieuws

Weg met plastic flesjes: bij Sander win je 1 jaar gratis kraanwater!

BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Weg met plastic flesjes: bij Sander win je 1 jaar gratis kraanwater!

Sander Hoogendoorn maakte een remake van Extince-hit 'Spraakwater' met maar een doel: jou van die plastic flesjes afhelpen. Om dat te stimuleren werd er ook nog een prijs weggegeven waarbij je kans maakte op één jaar lang gratis kraanwater.

And the winner is...

Iris uit Franeker (Friesland)! Zij wint één jaar lang gratis kraanwater én natuurlijk de gouden kraan. Deze wordt meteen geïnstalleerd, maar of ze nou ook zo blij is met die gouden kraan... "Ik denk dat die op de wc wel beter tot zijn recht komt."

Win een jaar water

3FM-dj Sander Hoogendoorn maakte samen met Sahil Amar Aïssa en Menno Bentvelt de track 'Kraanwater' waarmee ze aandacht vragen voor het plastic probleem in de oceanen. Om dat nog groter te maken deden ze een win actie: iedereen die kraanwater-post met vermelding van de tags #kraanwater en @sandersvriendenteam maakte kans op één jaar lang gratis kraanwater. Oftewel: Sander betaalt je waterrekening*!

*Je waterrekening wordt vergoed tot een maximum van 449 euro. Gemiddeld gebruikt een huishouden van 4 personen 252 euro per jaar.

Kraanwater

Samen met Sahil Amar Aïssa en Menno Bentveld heeft hij 'Kraanwater' gemaakt, waarmee ze aandacht vragen voor het plastic probleem in de oceanen. De gedachte achter het nummer? Single use plastic flesjes zijn totaal onnodig: kraanwater does it better! Compleet met videoclip willen Sander, Sahil en Menno je hiervan overtuigen. Koop een herbruikbare fles en lekker bijvullen die handel!

Met de release van de video werd ook meteen een cheque van 20.000 euro overhandigd aan de Plastic Soup Foundation, ingezameld door BNNVARA samen met hun leden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overal plastic

Het zit in je lichaam en je plast het ook uit: plastic is overal. Dus: gebruik minder plastic. Check hier hoe het kraanwater-idee tot stand is gekomen:

Ster advertentie
Ster advertentie