3FM nieuws

Drake vs. Kendrick Lamar, en andere iconische "beef" tussen muzikanten door de jaren heen

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Drake vs. Kendrick Lamar, en andere iconische "beef" tussen muzikanten door de jaren heen

Dat sommige artiesten niet met elkaar door een deur kunnen is vast geen verrassing, maar soms is dit zo erg dat het publiekelijk moet worden uitgevochten. Dan ontstaat er "beef" tussen de muzikanten, en dat wordt op allemaal verschillende manier gevochten. Hieronder een collectie van de meest iconische "beefs".

Drake vs. Kendrick Lamar

Je hebt het misschien wel voorbij zien komen: Drake en Kendrick Lamar zitten in een muzikale discussie. Vaak worden zij beide beschreven als "het beste" van de huidige hiphop, maar nu zijn ze voor eens en voor altijd aan het bepalen wie de titel mag dragen. Al jarenlang gooien zij achterhandse opmerkingen naar elkaar in nummers, maar afgelopen weken werd het ineens expliciet.

Met de disstracks 'Push Ups' en 'Taylor Made Disstrack' opende Drake het vuur. Waar zijn diss op neerkomt: hij vindt Kendrick zwak en is het niet eens met alle pop-features die Kendrick heeft gedaan, onder andere met Taylor Swift. En misschien nog wel het meest Ironische: Drake maakte afgelopen jaar nog een nummer waarin hij zijn respect voor Taylor liet blijken. De track is overigens niet meer te streamen, vanwege een AI Tupac Shakur-feature die nooit was goedgekeurd door zijn familie.

Natuurlijk kon Kendrick het hier niet bij laten, en begon hij terug te vuren met zijn eerste diss 'Euphoria'. Hierin neemt hij geen blad voor de mond en legt hij bot uit wat hij allemaal vreselijk vindt aan Drake. Maar hier bleef het niet bij: in de dagen erna werden talloze nummers gereleased, en is ook producer Metro Boomin zich met Kendrick gaan bemoeien. En zoals het er nu uitziet is dit gevecht nog lang niet uitgevochten...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gebroeders Oasis

Misschien wel de bekendste en meest langlopende beef is die tussen Liam en Noel Gallagher. Beide voormalige leden van Oasis hebben al sinds het begin van de band broederlijke ruzies die nog wel eens uit de hand lopen, vaak zelfs gewelddadig. Zo vroeg als 1994 stonden ze al knokkend op het podium. In de documentaire Supersonic (2016) is de rivaliteit al kort te zien.

Maar in 2009 kwam deze ruzie tot een hoogtepunt. Noel weigerde het podium op te gaan in Parijs omdat Liam "erg agressief" was. Direct de dag erna kondigde Noel aan dat hij de band zou verlaten. Hiermee was het einde van de band dan ook abrupt.

Tot op de dag van vandaag heeft Liam hem nog niet vergeven voor zijn verlating. Op X maakt hij zijn broer Noel nog steeds belachelijk, waar soms grappige, maar vaak ook erg trieste aanvallen uitkomen. Zouden ze maar meer naar hun eigen muziek luisteren, en niet de woede vasthouden van het verleden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Solange vs. JAY-Z

Tien jaar geleden schrok het internet zich wakker, toen beelden uitlekten van Solange (zus van Beyoncé) die JAY-Z klappen verkocht in een lift. Tijdens de Met Gala in 2014 had Solange ontdekt dat JAY-Z was vreemdgegaan, en haar beschermende instinct sloeg aan.

Zoals bekendgemaakt in Beyonce's nummer 'Sorry', is JAY-Z tijdens zijn relatie met Beyoncé vreemdgegaan. Op de Met Gala kwam hij toen de minnares tegen, en maakte hij een praatje met haar. Dit schoot bij Solange blijkbaar zo erg in het verkeerde keelgat, dat zij later op de avond haar woede kenbaar maakte. Vervolgens werden deze beelden uitgelekt naar de media.

Wel laten ze weten dat het akkefietje is opgelost, en dat ze geen problemen met elkaar hebben. "Onderaan de streep hebben families problemen, en wij dus ook. We houden van elkaar, maar zijn bovenal familie. Wij hebben dit achter ons gelaten en hopen dat de rest dat ook gaat doen." Kunnen andere celebfamilies nog wat van leren!

Ster advertentie
Ster advertentie