3FM nieuws

A$AP Rocky vast in Zweden: wat betekent dit voor Lowlands?

  1. Nieuwschevron right
  2. A$AP Rocky vast in Zweden: wat betekent dit voor Lowlands?

Het is je vast niet ontgaan: A$AP Rocky is op 3 juli gearresteerd in Zweden tijdens zijn tour door Europa. Volgens Rocky werden hij, zijn bodyguard en collega’s lastiggevallen en achtervolgd door een aantal jongens. Zweedse autoriteiten hebben besloten om de rapper nog langer vast te houden wegens mishandeling. Hierdoor was Rocky genoodzaakt om alle shows voor de hele maand juli te cancelen.

Rocky postte de dag voor zijn arrestatie twee video’s op zijn Instagram-account, waarin te zien is hoe ze werden lastiggevallen. Ook zie je Rocky nadrukkelijk uitleggen dat hij geen problemen wil veroorzaken. Toen een vechtpartij uitbrak, meldde Rocky dat hij uit zelfverdediging handelde. De Zweedse politie lijkt het hier niet mee eens te zijn; de verdenking is op dit moment dusdanig ernstig dat Rocky voor onbepaalde tijd kan worden vastgehouden.

PETITIE

Deze week hebben fans een petitie opgezet die de Zweedse autoriteiten vraagt om Rocky onmiddellijk vrij te laten. Grote artiesten als Justin Bieber, Travis Scott en Tyler the Creator delen de petitie en vragen fans om deze te tekenen. Momenteel staat de teller op 487.128 ondertekeningen.

LOWLANDS

Nu dan de grote vraag: wat betekent dit voor zijn optreden op Lowlands? Op dit moment is het nog onbekend of dit zal worden afgelast, maar het ziet er niet goed uit... De Zweedse politie maakt duidelijk dat ze het incident serieus willen aanpakken. Als het optreden wél wordt afgelast zal de teleurstelling onder de hiphop-fans die een ticket hebben gekocht groot zijn. Het is daarnaast niet de eerste grote tegenslag voor Lowlands 2019; eerder werd The Prodigy geannuleerd na de plotselinge dood van Keith Flint. Ook Code Orange heeft hun tour door Europa geannuleerd, waaronder Lowlands.

Ster advertentie
Ster advertentie