3FM nieuws

In de nieuwe single van Sam Fender gaat de wereld naar de klote

  1. Nieuwschevron right
  2. In de nieuwe single van Sam Fender gaat de wereld naar de klote

'Hypersonic Missiles' is de eerste muziek die Sam Fender in 2019 uitbrengt en het is meteen een behoorlijk beladen. Sam Fender staat bekend om rake observaties van verontrustende ontwikkelingen in onze samenleving en slaat met deze protestsong weer de spijker op zijn kop.

Metafoor

Een hypersonic missile is een nieuwe raket, ontwikkeld door Rusland, die met negen keer de snelheid van het geluid op zijn doelwit afvliegt. Als deze raket wordt ingezet, is 't eigenlijk gewoon klaar met je. Met deze 'Hypersonic Missiles' als metafoor maakt Sam een confronterend statement over de huidige staat van de wereld en de complete onwetendheid en machteloosheid die je daarbij voelt.

"The tensions of the world are rising higher // We're probably due another war with all this ire // I'm not smart enough to change a thing // I've no answers, only questions, don't you ask a thing"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onorthodox

De wereld gaat in vlammen op, maar we weten van niks en zijn compleet machteloos. Toch schemert er hoop. Ondanks de uitzichtloze situatie is er toch iets om voor te leven: liefde!

In een interview zegt Fender zelf dat het ook een onorthodox liefdesliedje is. "Amongst all the chaos is love and celebration, there is this glimmer of hope that runs through the song, a little notion that no matter what happens. Two people are gonna have a fucking good time regardless of the tyrants that run their world, and regardless of the imminent doom from these ‘Hypersonic Missiles’."

Sam Fender

De 24-jarige singer-songwriter uit North Shields werd door de BBC gekozen tot een van de meestbelovende acts van 2018 en won de 'Critics Choice Award' op de BRIT Awards. Na zijn succesvolle debuut EP Dead Boys is het wachten op het album van het Britse talent.

Enthousiast? Volgende maand komt hij weer naar Nederland! Op donderdag 18 april speelt hij in Doornroosje in Nijmegen, 20 april in TivoliVredenburg in Utrecht en op 29 april in de Melkweg in Amsterdam. Tot die tijd kun je nog even genieten van zijn optreden in de 3FM Live Box!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie