3FM nieuws

Froukje brengt kwetsbare nieuwe single 'Een Teken' uit

foto: Froukjefoto: Froukje
  1. Nieuwschevron right
  2. Froukje brengt kwetsbare nieuwe single 'Een Teken' uit

Vandaag was een goeie dag voor Nederpop liefhebbers. Froukje bracht namelijk haar nieuwste track 'Een Teken' uit. 3FM sprak de Nederlandse zangeres over haar nieuwe muziek.

'Een Teken'

Froukje staat bekend om haar heldere stem, treffende teksten en rustige feel. Ook bij haar nieuwste track stelt ze daarbij niet teleur. Het liedje gaat over bang zijn en om lief te hebben, vertelt ze. Daarbij heeft ze nog een boodschap voor de luisteraars: "Ik hoop dat je het mooi vindt. Het is een rustig liedje, dus luister als je rust behoeft of rustig bent en iets dat daarop aansluit. Maar vooral, geniet ervan!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer inspiratie, minder schrijftijd

De afgelopen tijd was vanwege de versoepelingen weer meer mogelijk als het gaat om concerten, maar ook uitgaan en andere dingen ondernemen.

Op de vraag wat voor invloed dit heeft gehad op haar inspiratie, vertelt Froukje: "Dat het leven weer kon zijn hoe we het kende zorgde er wel voor dat ik weer meer mee maakte en meer prikkels had van het echte leven. Maar het zorgde er ook voor dat het druk was. Veel shows gedaan maar ook zelf kunnen genieten dat de wereld weer openging, dus minder tijd om te schrijven. Veel meer inspiratie, maar minder schrijftijd."

Videoclip

De pas 20-jarige zangeres uit Nieuwkoop heeft het afgelopen jaar haar eerste EP 'Licht en Donker' uitgebracht, evenals de single 'Niet Tussen', waarvan de steamy videoclip veel teweeg bracht. Froukje heeft verklapt dat er nog wel een clip aankomt voor 'Een Teken': "Er zit inderdaad een clip bij, ook weer een beetje een verhalende videoclip. Het zal waarschijnlijk niet zoveel te weeg brengen als de vorige clip haha, maar ik ben er heel blij mee. Het is mooi werk."

Froukje deelt alvast een sneak peak via haar Instagram, check die hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Even over iets anders. Wist je het al? Dit jaar komt het Glazen Huis weer terug.

3FM Serious Request 2022

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Over Het Vergeten Kind


Ster advertentie
Ster advertentie