3FM nieuws

Deze Nederlandse guy maakt in één uur tijd de grootste hits na

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze Nederlandse guy maakt in één uur tijd de grootste hits na

Er gaan vaak maanden voorbij voordat een grote hit klaar is voor release, maar Simon de Wit lukt het om diezelfde hits in een uurtje na te maken. Van de muziek tot aan de harmonizing, hij doet 't allemaal zelf. Ondertussen heeft hij meer dan 134.000 YouTube-abonnees en worden zijn video's met open armen ontvangen. Hoe is dat begonnen?

Natuurlijk hoeft Simon niet helemaal het wiel opnieuw uit te vinden. Maar het in elkaar flansen van een track in een uur tijd én er een eigen twist aan geven... wij vinden het knap. In 2013 startte Simon zijn YouTube experience. Hij uploadde simpele video's samen met zijn broertje. Uiteindelijk nam zijn liefde voor muziek de overhand en begon hij met het uploaden van mashups: "Een vriend van mij zei: 'Je moet iets doen met zoveel mogelijk liedjes in een video' en via dat idee zijn we bij de One Hour Tracks gekomen. Dat sloeg echt heel erg aan."

One Hour Song Challenge

In de 'One Hour Song Challenge' daagt Simon zichzelf dus uit om een grote hit in een uur na te maken. Hij zet zijn camera neer, start de klok en begint met het componeren van muziek. Daarna zingt hij zelf in en harmonized er af en toe flink op los. Op de vraag of het opnemen van de video's soms toch stiekem langer dan een uur duurt antwoordde hij: "Ik zet de klok nooit terug, anders kan je gewoon uren doorgaan. "Soms kijk je wel eens terug en dan denk je: 'Jemig… ik ben gewoon de basgitaar vergeten.'"

Hieronder check je een van zijn eerste 'One Hour Song Challenge', een track die wij op 3FM helemaal platgedraaid hebben: 'Believer' van Imagine Dragons.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

80's covers styleswap

Simon heeft zich duidelijk ook laten inspireren door TRONICBOX, een kanaal waarop 80's versies van moderne hits geplaatst worden. In de laatste maanden heeft hij zelf 80's covers van Post Malone's 'Better Now' en Drake's hit 'In My Feelings' gemaakt. Ook het Styleswap concept blijkt een hit. Zijn Post Malone cover loopt niet alleen lekker op YouTube, iemand heeft ‘m ook geript en op Instagram gezet. Daar is de video viral gegaan. Daar is hij ondertussen al meer dan een miljoen keer bekeken. Check 'm zelf:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eigen muziekcarrière

Simon staat ook wel bekend als Blanks, zijn artiestennaam. Op dit moment luisteren er maandelijks zo'n 14.000 mensen naar zijn tracks via Spotify. Zijn nummer 'If You Ever Change Your Mind' is ondertussen al bijna een half miljoen keer gestreamd. Chapeau!

Op Spotify zijn geen covers van hem te vinden. Een bewuste keuze of een rechtenkwestie? Hij wil alleen pure kwaliteit op Spotify plaatsen en zijn One Hour Songs vindt 'ie daar niet gelikt genoeg voor. Daarnaast zegt 'ie: "Ik houd het expres gescheiden, ook omdat ik een andere artiestennaam heb dan mijn YouTube-kanaal."

Simon zegt wel na te denken over het veranderen van zijn naam op YouTube of Spotify, zodat hij er beter gevonden kan worden. De koppeling blijkt namelijk lastig: "Ik zie dat, als ik het benoem in de videos, er wel meer mensen op mijn Spotify komen, maar een video die goed loopt betekent niet per se meer streams."

Wat heeft Simon nog in petto?

Een EP of album laten nog wel even op zich wachten. "Ik geloof meer in het droppen van singles, dus daar ben ik nu heel druk mee bezig," laat hij weten. Na de zomervakantie verwacht Simon de Wit, a.k.a. Blanks, een nieuwe track te droppen.

Ster advertentie
Ster advertentie