3FM nieuws

The Opposites kondigen eerste grote liveconcert aan sinds 2013

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. The Opposites kondigen eerste grote liveconcert aan sinds 2013

Het heeft eventjes geduurd maar het langverwachte reünieoptreden is daar van The Opposites! Het optreden in de Gashouder op 25 maart 2022 wordt de eerste niet-festivalshow van de band sinds 2013 en wij kunnen niet wachten.

Eindelijk weer live

Sinds hun uiteengaan in 2014 hebben The Opposites geen eigen optredens meer gegeven. De verrassingsoptredens die Big2 en Willem op Appelsap en Lowlands deden in 2019 smaakten naar meer, het winnen van de Edison Pop Oeuvreprijs eerder dit jaar was de volgende stap. In de Gashouder maken zij een volwaardige rentree op een concertpodium.

“Sinds het winnen van de Edison krijgen we veel vragen van fans wanneer ze ons weer live kunnen zien. Dat moment komt eraan! Op vrijdag 25 februari 2022 staan we met een eigen concert in de Gashouder in Amsterdam. De laatste keer dat we met een eigen concert een zaal in Amsterdam plat gespeeld hebben, was in 2013! Daarom kijken we er enorm naar uit om een gloednieuwe live show te spelen voor onze Nederlandse fans op deze historisch plek.”

The Opposites

The Opposites, bestaande uit Big2 en Willem, breken in 2005 door met hits als 'Fok Jou' en 'Slaap' van het album De Fik Er In. Het duo scoorde vervolgens hit na hit met nummers als 'Dom, Lomp & Famous', 'Broodje Bakpao', 'Licht Uit', 'Slapeloze Nachten', 'Hey DJ', 'Sukkel Voor De Liefde' en 'Thunder'. Ook behalen The Opposites live veel succes: ze deden meerdere uitverkochte clubtours en waren headliners op festivals als Solar, Pukkelpop (België), Lowlands, Mysteryland, Tomorrowland (België), Pinkpop, Zwarte Cross en Rock Werchter (België).

Als kers op de taart wint het tweetal vervolgens de Zilveren Harp, de Popprijs en meerdere TMF, 3FM en Urban Awards. Volgens de jury van de Edisons is het duo ‘legendarisch door hun vele grote hits en dikke clubtracks’ en staat hun oeuvre ‘binnen de Nederlandse popgeschiedenis op bijzondere hoogte'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie