3FM nieuws

'Comme si' van Christine and the Queens heeft een cinematisch tintje

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Comme si' van Christine and the Queens heeft een cinematisch tintje

'Comme si' begint met een beetje een vreemd geluid, een soort zoem die je misschien wel bekend voorkomt. Niet zo gek, want het is namelijk het oldschool geluid dat vaak in de bioscoop werd afgespeeld. Hoe dat in godsnaam in de track van Christine terecht kwam lees je hieronder.

Cinematisch

Het is allesbehalve toeval dat je dit geluid hoort. 'Comme Si' is de opener van de plaat en tijdens een interview met Pitchfork onthult Héloïse Letissier, zoals de zangeres echt heet, dat ze een gevoel wilde overbrengen: "Voordat ik een album schrijf denk ik altijd eerst aan de vorm. Dit keer wilde ik echt een cinematisch album maken. De opening van een film is de kans om de held of heldin te introduceren op een bepaalde manier. Doordat ik het geluid aan het begin van het nummer laat horen, hoop ik een indicatie te geven over hoe cinematisch de rest van het album wordt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sensueel

Het nummer zelf gaat over de reis die Héloïse sinds haar debuutalbum heeft doorgemaakt: "Door de muziek die ik maak, kan ik zijn wie ik wil zijn. Tijdens het maken van mijn eerste album, merkte ik dat ik het heel fijn vind om sensualiteit naar het podium te brengen; dat gevoel heb ik geprobeerd in dit liedje te stoppen", zegt de Franse.

Zin in meer muziek?

We got you! Abonneer op de 3FM Now Playing en krijg elke week een bak verse muziek, gratis en voor niks.

Ster advertentie
Ster advertentie