3FM nieuws

Royal Blood op Pinkpop 2022: "We've put everything into this show"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Royal Blood op Pinkpop 2022: "We've put everything into this show"

3FM-dj Sagid sprak Ben, de helft van Brits rock-duo Royal Blood, vlak voor zijn show op Pinkpop 2022. Over zijn liefde voor Celine Dion, maar ook over hoe de afgelopen twee jaar op beide bandleden afzonderlijk een eigen invloed heeft gehad.

Periode van zelfreflectie

De afgelopen twee jaar thuiszitten, heeft veel invloed op de band gehad. Ze waren het allesbehalve gewend om zoveel tijd thuis door te brengen. Voor Ben zelf was het een tijd om te reflecteren op de jaren daarvoor en na te denken over wie hij was sinds de start van Royal Blood. Voor Mike werd de periode gekenmerkt door zijn pad naar een nuchter leven zonder alcohol. Een thema dat hij beschrijft in de nieuwe muziek van de band.

Van een 11 naar een 10

Zou je kunnen zeggen dat er een andere band staat dan voor de coronapandemie? Volgens Ben wel. "We zijn wat ouder en ik ben zelf iets rustiger aan gaan doen. Voorheen gaf ik altijd een 11 en nu is dat naar een 10 gegaan. Daarnaast hebben we alles in de nieuwe show gestopt die we nu eindelijk live kunnen spelen." Bekijk de rest van het interview hieronder.

Ster advertentie
Ster advertentie