3FM nieuws

Arctic Monkeys releast nieuwe single 'Body Paint'

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Arctic Monkeys releast nieuwe single 'Body Paint'

Het is een goede week om Arctic Monkeys-fan te zijn. Na de aankondiging vandaag dat de band een intiem optreden gaat verzorgen in de vorm van een 3FM Exclusive voor een handjevol luisteraars, droppen ze nu ook nog eens een nieuwe single. De track heet 'Body Paint' en is alweer de tweede single van het aankomende album The Car dat op 21 oktober uitkomt.

'Body Paint'

'Body Paint' volgt de eerste single van het album, 'There'd Better Be A Mirrorball', die eind augustus arriveerde en hun eerste release in vier jaar markeerde. Drummer Matt Helders verklapte in een eerder interview al dat het nieuwe album verdergaat waar laatste album Tranquility Base Hotel & Casino eindigde. En dat is ook precies hoe de eerste tracks van de plaat klinken. In een voortzetting van het meer filmische geluid van Arctic Monkeys, komt de nieuwe single als een krachtige slow-burner met orkestrale strijkers die Turner's kenmerkende stem perfect aanvullen. Het aandeel gitaar ligt zeker richting het einde van de track lekker hoog. Het nieuwe album zal dan ook een musthave zijn voor deze herfst.

Check het nummer hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Arctic Monkeys x 3FM Exclusive

Op 10 oktober vindt een 3FM Exclusive plaats met Arctic Monkeys in Brussel. Wil jij de band live aanschouwen met slechts enkele andere fans op een bijzondere locatie? Check hier hoe je kans maakt op tickets.

Ster advertentie
Ster advertentie