3FM nieuws

'KITTY KITTY' is je favoriete nieuwe live track van De Staat

  1. Nieuwschevron right
  2. 'KITTY KITTY' is je favoriete nieuwe live track van De Staat

Je favoriete liveband is terug! 3FM had een tijdje geleden de primeur van hun nieuwste single in 'Kitty Kitty'. Het is een enorme lawine aan geluid en waarschijnlijk je favoriete nieuwe live track van ze. Dat bewezen ze in ieder geval aan iedereen die afgelopen weekend op Lowlands was.

Met hun vorige album O wist De Staat hun succes naar een hoger plan te tillen. 'Peptalk', 'Make The Call, Leave It All', 'Get On Screen', 3FM draaide het allemaal kapot. Dat in combinatie met de 'Witch Doctor' viral maakten ze de meest gewilde festivalact van het moment, leverden ze een Europese tour met Muse op en heel veel fans die sindsdien met klamme handjes op nieuw werk zaten te wachten.

'Kitty Kitty'

Dat nieuwe werk is er nu dan eindelijk na tweeënhalf jaar. 'KITTY KITTY' is een zes minuten (vijf minuten in de radio-edit) lange beukende ervaring. Frontman Torre over het nummer. "Het is een track die we al best lang hebben liggen," vertelt hij. "Mensen kunnen hem misschien kennen die bij onze In The Round shows waren vorig jaar."

"Het is voornamelijk een killing baslijn van onze bassist Jop en de woorden die je hoort zijn teksten uit de presidentscampagne van Trump waardoor het best een maniakale track is geworden haha. Ik ben er erg blij mee! Het is een van onze tofste tracks die we tot nu toe gemaakt hebben." Beluister het interview en de track hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Album en tour

Maar betekent deze single een nieuw album? "Dit is zeker een tipje van de sluier van wat er straks gaat komen met een nieuw album, maar wanneer die komt kan ik nog niks over zeggen." aldus Torre.

Ster advertentie
Ster advertentie