3FM nieuws

Behind the scenes bij de nieuwe videoclip van De Staat

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Behind the scenes bij de nieuwe videoclip van De Staat

Speciaal voor de opnames van de nieuwe videoclip voor het nummer 'Round' mocht 3FM met De Staat mee naar België. Een oude elektriciteitscentrale, een groot trappenhuis als decor en heel veel spierpijn later is de clip eindelijk af.

'Round'

De track 'Round' past perfect in het cirkelthema van hun meeste recente plaat O, maar toch is het volgens Torre één van de meer ongebruikelijkere tracks op het album. "Hij valt best wel op. Live kan hij een set soms mooi breken. Net even een andere smaak geven aan het grotere geheel. Als je het met de kruiden in je kruidenkastje zou vergelijken is 'Round' de umami," vertelt de frontman van de band lachend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het concept van herhaling

"Het nummer gaat over die vicieuze cirkel waar je soms in een relatie in terecht kan komen. Je hebt steeds dezelfde ruzies die je eigenlijk nooit oplost en blijft maar rondcirkelen in dezelfde beweging. Die herhaling is erg belangrijk voor de track en dus ook voor de videoclip."

Het concept van herhaling speelde al een lange tijd in het hoofd van Torre. Hij wilde dan ook heel graag iets doen met veel loops. Daaruit kwam het idee om een animated gif video te maken. "De clip begint dan ook met een scene die zich continu herhaalt. De kijker heeft het idee dat het een gifje is totdat ze zien dat er kleine dingetjes anders zijn en zich realiseren dat we in werkelijkheid gewoon continu hetzelfde doen."

Trappen, trappen en nog meer trappen

Voor de clip had de band een locatie nodig met een groot trappenhuis. "Dat was het idee van de regisseur Floris Kingma. Deze locatie in België had een perfect trappenhuis van vijf verdiepingen. Het heeft bijna iets Escher-achtigs. Het klopt wel, maar ziet er bijna nep uit."

De band maakt zich klaar

Of nou ja... Bijna de hele band.

Het verhaal

Samen met actrice Delfine symboliseert Torre de relatie waar het nummer over gaat. "We moesten 38 verschillende scenes draaien waarop ik telkens acht traptreden omhoog loop. Dat was wel effe een dingetje voor mijn beenspieren. Ik denk dat ik die dag wel duizend treden heb gelopen. En dat is alleen nog maar heen, ik moest ook nog telkens terug."

"Of ik ben gevallen? Haha, nee gelukkig niet. Alleen een beetje gestruikeld. En dat is maar goed ook, want de reling was niet zo hoog en dan was ik letterlijk vijf etages naar beneden gedonderd."

Maar hoe eindigt de clip dan? Eindigt 'ie uberhaupt wel aangezien een gifje nooit ophoudt? "Soort van. Op een gegeven moment verlaat Delfine de video en stopt ze. Maar dan zie je de rest van de band op de traptreden onder mij. Zij blijven wel meelopen. Zielig verhaal eigenlijk wel hé?!"

Liefdesliedje?!

Is dit dan zowaar een liefdesliedje van De Staat? "Haha dat zou zo maar eens kunnen. Maar het is niet per se een liefdesrelatie, het kan over alle soorten relaties gaan. Liefde vind ikzelf relatief niet een heel spannend onderwerp. Je zal mij niet snel 'I love you' horen zingen in een liedje." Nee, daar kunnen wij ons ook niet echt iets bij voorstellen...

In The Round

Wat er verder op de planning van de band staat? "Onze 'In The Round' shows natuurlijk! Ze zijn allemaal uitverkocht dus daar hebben we heel veel zin in. We zijn ook al bezig met nieuw materiaal en die gaan we die avonden voor het eerst uitproberen." Spannend!

Foto's: Nathan Reinds

Ster advertentie
Ster advertentie