Naar homepage
3FM nieuws

Drake verkiest vorm boven inhoud in Ziggo Dome

  1. Nieuwschevron right
  2. Drake verkiest vorm boven inhoud in Ziggo Dome

Drake-fans hebben het niet altijd even makkelijk: de laatste keer dat de zanger in Amsterdam optrad werden zijn shows verplaatst, gecanceld of kwam hij niet opdagen. Ondanks dat hij deze keer wéér zijn shows had verplaatst, stond hij gisteravond 'gewoon' op het podium inclusief vliegende sportauto's, hele vette visuals en een bak met Nederlandse gastartiesten.

Sinds de vorige optredens weet je pas zeker dat Drake komt optreden als hij daadwerkelijk het podium op stapt. Hoewel die onzekerheid ongetwijfeld door het hoofd van de fans spookt vanavond, kun je er bij Drake wel zeker van zijn dat de show zelf tot in de puntjes verzorgd is. En dat wordt bij binnenkomst gelijk bevestigd; midden in de zaal staat een vierkant podium omringd door gigantische schermen en ontelbaar veel lampen die hoge verwachtingen scheppen.

16 b8360af0d3 drake

Visuals

Tot opluchting van de zaal verschijnt de Canadees - iets later dan gepland - op het podium omringd door een gigantisch doek waar animaties van een brandend strand op worden geprojecteerd. Vol energie en in moordend tempo vuurt Drake zijn hits (en dat zijn er nogal wat) op het publiek af. Drake rent over het podium alsof hij aan een marathon bezig is en door het hoge tempo weet je bijna niet waar je moet kijken. De vloer van het podium wordt voorzien van animaties die naadloos in elkaar overlopen. De ene keer loopt hij over het 'water' terwijl het een paar seconden later alweer is veranderd in een sterrenhemel.

Scorpion

De avond staat vooral in het teken van Drake's laatste wapenfeit Scorpion dat afgelopen jaar verscheen. Natuurlijk kent zijn meest recente plaat ook genoeg hits waaronder 'God's Plan' en 'In My Feelings', maar de r&b-zanger/rapper laat natuurlijk ook zijn grootste hits horen in de hoofdstad. Inmiddels zijn dat er zoveel dat Drake er voor kiest om vaak niet meer dan een minuut van een hit te spelen en dat is jammer, want daardoor voelt het soms een beetje als een 'moetje'. Veel wordt vanavond met een bandje meegezongen waardoor duidelijk wordt dat de focus ligt op de energie en niet zozeer op de muziek.

Nederland

Om zelf even op adem te komen verschijnt halverwege het optreden ineens niemand minder dan Ronnie Flex op het podium die daarna wordt afgewisseld door o.a. Bizzey en Boef. Alsof het niets is trekt de Canadees een blik met Nederlandse artiesten open die in rap tempo een eigen nummer mogen doen. Drake doet het zelf daarna ook nog wat rustiger aan door een ingetogen versie van 'Passionfruit' te zingen. Maar het duurt niet lang voordat Drake het gaspedaal weer volledig intrapt en over het podium stuitert met nummers als 'Nice For What' en 'SICKO MODE'.

Drake is vanavond voor maar een ding gekomen en dat is de tent afbreken. Dat hij hiervoor veel ondersteuning nodig heeft van zijn visuals, drones en vuurwerk is niet erg, want iedereen die de zanger in actie heeft gezien weet dat het uiteindelijk een vermakelijke show is. Zélfs als je daarvoor een tijdje moet wachten...

Ster advertentie
Ster advertentie