3FM nieuws

Na regen komt... Metallica!!!

  1. Nieuwschevron right
  2. Na regen komt... Metallica!!!

And Justice For All! Metallica kwam na de ergste hoos regen en hagel alsnog op de Mainstage van Pinkpop en ontketende een muzikale storm die over het Pinkpopveld raasde.

"Are you alive? Are you alive? How does it feel to be alive?" - James Hetfield, Pinkpop 2014

De aanblik van aankomende donderwolken deed al vermoeden dat het ging donderen op het Megalandterrein, maar dat de veroorzaker van de heftigste flitsen Metallica werd, mocht als verrasing heten. De verfomfaaide fans keerden zo snel als de regenplassen het toelieten terug en uiteindelijk kon de show van een van de Big Four van de Metal rond alsnog doorgang vinden.

Metallica op Pinkpop

Het optreden van James Hetfield, Kirk Hammett, Lars Ulrich en Robert Trujillo werd door het noodweer met een klein uur vertraagd, maar het oponthoud werd snel vergeten toen Lars, na hun kenmerkende Ennio Morricone openingsnummer ('The Ecstacy Of Gold' uit The Good, The Bad And The Ugly), de eerste slagen op het drumstel liet neerdonderen. Riding the lightning, als het ware.

Fotograaf HP maakte de foto's voor 3FM.nl:Zie je geen fotoslide op je mobiel? Klik dan hier voor de albums

Terugkeer in Landgraaf voor Metallica

Het is voor de band de tweede keer dat ze Landgraaf aandeden. In 2008 openden ze het festival en dit jaar is Metallica afsluiter van de 45ste editie van Pinkpop. Er zijn meer bands die terugkeren dit jaar. Wie?

Klik hier and find out!

Concert van Metallica terugkijken

Het optreden komt niet online, maar gelukkig heeft 3voor12 de show van 2008 nog online staan. Die kan je nog terugkijken:

Ster advertentie
Ster advertentie