3FM nieuws

Nieuw album Anderson .Paak: een bak vol flashy funk

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw album Anderson .Paak: een bak vol flashy funk

Het nieuwe album van Anderson .Paak is vernoemd naar de stad waar hij opgroeide: Oxnard. Op deze plek bracht hij zijn moeilijke jeugd door. Toch is daar weinig van te merken op deze plaat. 'Oxnard' is een smoothie vol funk, hiphop en afrobeats.

DIT IS ANDERSON .PAAK

Brandon Paak Anderson heeft alles behalve een rustige jeugd gehad. Op zevenjarige leeftijd ziet hij zijn vader voor het laatst, terwijl zijn vader zijn moeder in elkaar slaat. Samen met zijn zus belt hij de politie en hun vader vliegt voor 14 jaar de cel in. Anderson heeft hem nooit bezocht.
Zijn Koreaanse moeder wordt hierna succesvol met haar biobedrijf en het geld stroomt binnen. Zijn stiefvader en zijn moeder kopen op zijn elfde voor hem een drumstel. Vlak daarna gaat het bedrijf failliet en moeder en stiefmoeder zijn gokverslaafd. Als klap op de vuurpijl gaat zijn moeder de cel in omdat ze de fiscus voorloog. De uitspraak van de rechter is 14 jaar, daar moet ze de helft van uitzitten.

Met twee ouders in de gevangenis ziet de toekomst er somber uit voor hem. Hij laat zich echter niet uit het veld slaan en gaat door met muziek maken. Om alles te bekostigen pakt hij alle baantjes aan, totdat hij onverwacht ontslagen wordt en op straat kwam te staan. Een vriend uit de muziekbusiness biedt Anderson onderdak en zie daar het begin van zijn carrière in de muziek.

'OXNARD'

De verwachtingen zijn hoog na de albums 'Venice' en 'Malibu'. Anderson geeft vast een goed voorproefje met de eerder uitgebracht én 3FM megahit 'Tints'. Samen met Kendrick Lamar rapt hij over de voor- en nadelen van roem. Met 'Tints' doelen ze op de geblindeerde ramen in hun auto die ze nodig hebben als ze lekker hun gang willen gaan.

Op de eerste helft van de plaat hoor je ook die smooth-ass G-funk die Dr. Dre zo typeert. Op de rest van het album hoor je een grote mix van funk, R&B en hiphop. Een kleine greep uit de artiesten die een feature hebben op het album: Dr. Dre, Snoop Dogg, J. Cole, Pusha T en natuurlijk Kendrick Lamar.

Ook 3FM-dj Angelique keek reikhalzend uit naar het album: "Ik was onlangs in Californië en daar ben ik langs alle plaatsen gereden waar hij over zingt. Venice, Malibu en Oxnard. De laatste is daar het kleinste plaatsje van. Op deze plaat hoor je de invloeden van Dr. Dre heel duidelijk terug. Eén van m'n favorieten is nu al 'Anywhere' met Snoop Dogg. Dat is eigenlijk gewoon een ode aan de oude R&B. Daar benoemt hij ook veel oude groepen, hij kent dus zijn klassiekers. "We kunnen later wel teruggaan naar de gangster-shit, maar vanavond wil ik je gewoon vasthouden", zegt Anderson .Paak in de track. Ik ben gewoon heel blij met het album."

Wil je nou nog meer toffe muziek horen? Check dan de Now Playing playlist op Spotify!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

!
Ster advertentie
Ster advertentie