3FM nieuws

Eendaagse festivals (max. 750 bezoekers) vanaf 14 augustus onder strikte voorwaarden mogelijk

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Eendaagse festivals (max. 750 bezoekers) vanaf 14 augustus onder strikte voorwaarden mogelijk

Er was hoop op meer, maar vooralsnog mogen buitenfestivals tussen 14 augustus en 1 september plaatsvinden. Wel onder strikte voorwaarden. Dit maakt het demissionair kabinet zojuist bekend. Lees hieronder welke restricties dit precies zijn.

Testen, testen, testen

Voor wie nog niet volledig gevaccineerd is of het virus de afgelopen tijd niet heeft gehad, moet testen voor toegang weer worden ingeschakeld. Ook raden ze aan om vijf dagen na het festival thuis een zelftest af te nemen om te kijken of je toch niet per ongeluk het virus hebt opgelopen.

Voor de artiesten, vrijwilligers en werknemers gelden net iets andere regels: zij hoeven geen QR-code te laten zien, maar moeten zich wel laten testen.

750 bezoekers

Het maximale aantal bezoekers ligt een stuk lager dan de meeste festivals zouden willen. Namelijk op maximaal 750. Een andere strenge voorwaarde heeft betrekking op de tenten. Alle festivals die nu door kunnen gaan moeten compleet buiten zijn, of met een tent die aan alle kanten open is.

Mocht een festival zich niet aan deze restricties kunnen houden, kan deze helaas niet doorgaan. Dan vallen ze wel onder het garantiefonds zodat er in 2022 nog wel een editie plaats kan vinden. Het festival mag nu dus zelf kiezen of ze door willen gaan met organiseren of dat het geld een betere optie is.

Ster advertentie
Ster advertentie