3FM nieuws

Dit moet je doen als je je geannuleerde festivalkaartje via Ticketswap hebt gekocht

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit moet je doen als je je geannuleerde festivalkaartje via Ticketswap hebt gekocht

De festivals gaan niet door en veel kosten worden teruggestort op de rekening van de originele koper. Maar wat nou als jij kaartje tweedehands hebt gekocht? Hans Ober, baas van Ticketswap. legt het uit.

Hoe krijg je je geld terug als je een kaartje via Ticketswap hebt gekocht?

Bij evenementen zoals Lowlands of Down The Rabbit Hole gaat het aankoopbedrag terug naar de originele koper van het ticket. Ticketswap zorgt via een chat dat je met elkaar in gesprek kunt komen, om het geld weer terug te krijgen.

Muziekfans zoals jij, zijn natuurlijk leuke mensen. Hans van Ticketswap: “Verkopers zijn zich dus ook heel erg bewust dat als zij het geld niet terugstorten, zij een andere fan benadelen. Daarom zien we dat het overgrote deel van de verkopers keurig netjes het geld overmaakt naar de koper zodra de organisator de terugbetaling in orde heeft gemaakt.”

Wat kun je doen als de originele koper niet reageert?

Als iemand niet reageert dan kan je een melding laten versturen of na twee weken kan je Ticketswap laten bellen.

Hans van Ticketswap: “In het uitzonderlijke geval dat een verkoper niet meewerkt en meerdere waarschuwingen van ons heeft genegeerd, blokkeren wij de verkoper en bieden wij de koper de optie om een incassobureau in te schakelen om alsnog het verschuldigde bedrag te innen.”

Hopelijk kan Ticketswap dit aan, waarschijnlijk moet je wel wat geduld hebben.

Wanneer moet je echt in de stress schieten?

Als het stil blijft aan de overkant. Gelukkig is dat ook goed geregeld, belooft Hans: “De verkoper is bij de transactie akkoord gegaan met onze platformvoorwaarden. Hier staat in dat er een terugbetalingsverplichting is als het evenement wordt geannuleerd.

Als hier na verschillende herinneringen en pogingen tot contact geen gehoor aan wordt gegeven, kan de koper besluiten aangifte te doen.

Mocht deze fase van het proces bereikt worden, dan zullen wij hieraan meewerken door gegevens te delen.”

Ster advertentie
Ster advertentie