3FM nieuws

Linkin Park zanger Chester Bennington pleegt zelfmoord

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Linkin Park zanger Chester Bennington pleegt zelfmoord

De zanger van Linkin Park, Chester Bennington heeft op 41-jarige leeftijd zelfmoord gepleegd. Zijn lichaam is gevonden in zijn appartement in Los Angeles.

Verslaving

De zanger worstelde al een tijd met een drugs- en drankverslaving. Bennington was goede vrienden met zanger Chris Cornell, die eerder dit jaar ook zelfmoord pleegde. Vandaag zou Cornell 53 jaar geworden zijn. De dood van Bennington is inmiddels bevestigd door de politie van Los Angeles. Verdere details zijn nog niet bekend.

Reactie Mike Shinoda

Medeoprichter van Linkin Park, Mike Shinoda, heeft inmiddels via Twitter gereageerd. Hij laat weten gechoqueerd en heartbroken te zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

60 miljoen albums

In het begin van deze eeuw brak de zanger door met zijn band Linkin Park. De band was razend populair met hits als 'In The End', 'Breaking The Habit' en 'Numb'. De combinatie van rap en rock maakte de band zo uniek en daarmee ook geliefd onder het grote publiek. Ze wonnen onder andere twee Grammy's en verkochten in totaal zo'n 60 miljoen albums.

Drie tracks bij 3voor12

3voor12 draaide deze avond drie nummers die de band recent op Rock Werchter speelde. Luister hier naar 'Talking', 'Faint' en 'Leave Out All the Rest'.

Heb jij hulp nodig? Dan is er de mogelijkheid contact op te nemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Dit kan 24/7 via 0900-0113 en via de website 113.nl. Praten helpt!

Ster advertentie
Ster advertentie