3FM nieuws

'Television Romance' van Pale Waves is 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Television Romance' van Pale Waves is 3FM Megahit

Ze komen uit Manchester, The 1975 is fan van ze en hun sound is donkere indiepop met een klein vrolijk randje. Pale Waves gaat de goede kant op, al helemaal nu 'Television Romance' de nieuwe 3FM Megahit is!

Met de singles 'There's A Honey' en 'Television Romance' maakt Pale Waves een debuut vanjewelste. Maar wie zijn ze en waar gaat 'Television Romance' over?

Pale Waves

Ze hebben al een aardige fanbase opgebouwd in hun thuisstad Manchester. De band bestaande uit Heather Baron-Gracie (vocals, gitaar), Ciara Doran (drums), Hugo Silvani (gitaar) en Charlie Wood (bas) zet hun beste beentje voor met hun dromerige sound. De dames van de band begonnen met de oprichting van Pale Waves op de universiteit, door hun sterke band is het een perfecte match. Ze wonen praktisch in de studio waardoor ze alle aandacht aan de muziek kunnen besteden.

Television Romance

Het nummer gaat over liefde die niet te beantwoorden is. Klopt alles in theorie en shipt de buitenwereld jullie, maar klikt het in de praktijk gewoon niet? Dan heb je waarschijnlijk een Television Romance te pakken en krijg je dit: "Oh, baby, won't you stop it. You and I haven't got it, got it."

Je omgeving ziet jou al kinderen krijgen met die toffe gast/chick, maar hij/zij blijkt de verwachtingen niet waar te kunnen maken. Toch heeft het nummer een lekker vrolijk randje, waardoor je bijna vergeet dat het om een liefde gaat die gedoemd is te mislukken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wanneer frontvrouw Heather "You're not so heavenly" zingt, is dit waarschijnlijk een knipoog naar hun demo 'Heavenly'. Hierin prijst ze haar scharrel namelijk wél de hemel in. De band plaatste een tijdje terug twee demo's online, 'Heavenly' en 'The Tide'. Inmiddels zijn ze van hun kanaal afgehaald omdat ze het minder goed deden dan verwacht.

Daarnaast passen ze volgens frontvrouw Heather niet echt meer bij Pale Waves: "I feel like those songs are not really me anymore. I've kind of detached myself from them." Toch hebben ze goed werk verricht, de band is namelijk getekend bij platenlabel Dirty Hit. Daar zitten ook The 1975 en Wolf Alice bij.

The 1975

Matthew Healy en George Daniel, de frontman en drummer van The 1975, zijn ook een grote steun in de rug van Pale Waves. Zij hebben de band namelijk geholpen met het produceren van de eerste single 'There's A Honey' onder het motto 'laten we samen iets doen, zien we dan wel wat jullie ervan vinden.' Nou, dat werkte wel. De invloed van The 1975 is érg goed te horen, maar Pale Waves weet er nog wel een eigen twist aan te geven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Toekomst

Als het aan Heather ligt gaan ze ooit een #1 album scoren en daarmee al hun tours uitverkopen. Voor nu moet ze het nog met een tour doen van een klein kaliber, al gaat die wel gewoon door Europa en Noord-Amerika heen. Ook Amsterdam komt aan bod!

Ben je nu al helemaal verslingerd aan hen? Zet dan 3FM aan, 'Television Romance' gaat namelijk extra vaak voorbij komen deze week.

Ster advertentie
Ster advertentie