3FM nieuws

Dit gebeurt er met de opbrengst van 3FM Serious Request 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit gebeurt er met de opbrengst van 3FM Serious Request 2019

3FM Serious Request: The Lifeline 2019 haalde afgelopen december € 1.418.513 op voor de preventie van mensenhandel en hulp aan de slachtoffers daarvan. Vandaag wordt duidelijk wat er met een deel van het geld gebeurt: het Rode Kruis biedt samen met het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel een gratis training aan scholen over preventie en herkenning van mensenhandel onder leerlingen.

Training voor docenten

Docenten en onderwijsondersteunend personeel hebben de mogelijkheid om mensenhandel onder scholieren te herkennen en te helpen voorkomen. Het Rode Kruis en CKM bieden daarom een gratis training aan die hen in staat stelt om signalen mensenhandel te herkennen en om het thema in de klas te bespreken zodat leerlingen zich beter kunnen beschermen. De training wordt eerst als pilot aangeboden in specifieke regio’s.

Waarom is het nodig?

Jongeren die worden uitgebuit zitten gevangen in een mensonwaardige situatie, met grote psychische en fysieke gevolgen. Vier op de tien middelbare scholen zegt dat zij met seksuele uitbuiting, zoals loverboys, of gedwongen criminaliteit onder leerlingen te maken te hebben. Een grote meerderheid van de docenten geeft echter aan dat zij signalen van mensenhandel niet kunnen herkennen en dat zij graag meer aandacht voor dit thema willen op school. Deze training kan leraren helpen meer alert te zijn op de signalen van mensenhandel en geeft hen de mogelijkheid om leerlingen te helpen.

3FM serious request 2020

Deze winter komt 3FM weer samen met het Rode Kruis in actie tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline 2020! Meer informatie over deze editie van 3FM Serious Request wordt later bekendgemaakt.

Ster advertentie
Ster advertentie