3FM nieuws

Deze Nederlander won dit weekend een Grammy

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze Nederlander won dit weekend een Grammy

Er werden weer Grammy's uitgereikt in Amerika en één van de grote winnaars was soul-artiest Jon Batiste. Hij ging met 5 Grammy’s op zak naar huis. Onder andere voor Beste Album met We Are. Maar wat je misschien niet wist is dat er een Nederlander aan dit album meewerkte. 3FM-dj's Frank en Eva spraken de Nederlandse producer Tearce Kizzo in de middagshow op 3FM.

De Nederlandse Kizzo werd genomineerd voor drie Grammy's en ging er dus met één Grammy voor Album van het Jaar vandoor. Hij werkte als producer mee aan het album van Jon Batiste. Aan Frank en Eva vertelt hij erover: "Toch de grootste categorie die je kunt winnen: Album of the Year. Het is een major achievement."

Lady Gaga

Tijdens de Grammy Awards kom je backstage natuurlijk de groten der aarde tegen. "Lady Gaga kwam naar ons toe, haar origin is jazz en ze was zo blij dat we hadden gewonnen, als statement naar de muziek", aldus Kizzo. Het is 14 jaar geleden dat een artiest van kleur Album van het Jaar wint. Een grote overwinning om meerdere redenen dus. Beluister en bekijk het interview hieronder terug.

Ster advertentie
Ster advertentie