3FM nieuws

Billie Eilish releast twee nieuwe liedjes 'TV' en 'The 30th'

foto: Shirlaine Forrrest – Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Billie Eilish releast twee nieuwe liedjes 'TV' en 'The 30th'

Amerikaanse popsenstatie Billie Eilish verrast fans zonder enige aankondiging met twee gloednieuwe nummers. 'TV' en 'The 30th' is het eerste geluid sinds haar album Happier Than Ever, die ze in 2021 uitbracht.

Ze is net terug van haar wereldtournee 'Happier Than Ever, The World Tour' waarbij ze een maand geleden nog in de Ziggo Dome in Amsterdam stond. Maar de 20-jarige zangeres heeft blijkbaar niet stilgezeten. Compleet vanuit het niets en zonder waarschuwing zijn daar vandaag twee cadeautjes in de vorm van twee nieuwe liedjes op de EP Guitar Songs.

'TV'

Verdrietiger dan 'TV' ga je ze niet snel krijgen. Het is een duidelijke breakup song waarin Billie beschrijft wat er gebeurt na het afscheid. "I just wanna watch TV. So I don't have to watch you leave. I put on Survivor just to watch somebody suffer." Ze omschrijft hoe ze haar vrienden is verloren, doordat ze tijdens de verliefdheidsfase alleen maar oog had voor de liefde en vraagt zich herhaaldelijk af of zij misschien het probleem is.

Muzikaal zit er een mooie opbouw in het liedje. Helemaal wanneer de drumpartij er halverwege invalt en een koor aan stemmen haar vergezelt bij de repetitieve zin "maybe I'm te problem".

'The 30th'

Net als 'TV' is 'The 30th' ook een klein liedje die alleen met gitaar start. De titel lijkt te verwijzen naar een datum waarop een ongeluk plaatsvond, waarvan ze zich in het nummer afvraagt wat er had kunnen gebeuren als het op een andere dag was gebeurd. "If you changed anything, would you not have survived? You're alive, you're alive, you're alive!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie