3FM nieuws
NTR

Stippenlift in de 3FM Live Box: "Christmas is a state of mind"

foto: NTR
  1. Nieuwschevron right
  2. Stippenlift in de 3FM Live Box: "Christmas is a state of mind"

Het feestseizoen is begonnen: je ziet de kerstbomen door de ramen in de woonkamers staan, lichtjes in de stad, zoetsappige reclames op de televisie... Maar ergens in die knusse gezelligheid heeft kerst ook altijd iets weemoedigs. Dat is het gevoel waar Stippenlift graag de schijnwerper op zet met zijn kerstliedjes: lekker zwelgen onder de kerstboom. Hij speelt zijn nieuwe kersthit 'Laat mij met kerst maar alleen' in de 3FM Live Box bij Vera On Track.

Wie zegt dat kerst altijd maar lachen gieren smullen hoeft te zijn? Stippenlift in ieder geval niet! Hij maakt al sinds 2016 bijna elk jaar een kerstliedje, maar dan niet zoals je ze van Mariah of Wham! gewend bent. Stippenlift is namelijk de koning van de depriwave: synthpop met Nederlandse teksten en lekker zwelgende thema's. De titel van zijn nieuwe kersthit is alvast veelzeggend: 'Laat mij met kerst maar alleen'. Ook speelt hij zijn classic 'Huilen (Kerst)'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Die deprimerende kerstliedjes betekenen echter niet dat Stippenlift een kersthater is. In tegendeel: hij is dol op kerstmuziek, en draait het inmiddels het hele jaar door. Nog niet zo lang geleden werd hij zelfs elke ochtend wakker met 'Driving Home For Christmas' van Chris Rea als wekker. "Christmas is a state of mind", zegt Hugo dan ook. "Kerst is geen dag, het is een seizoen. En je kunt het zo lang oprekken als je zelf wilt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk hier de twee livetracks van Stippenlift terug, en check ook het interview, waarin hij vertelt over zijn minst kerstige kerstverhaal ooit: "Vorig jaar vloog tijdens het koken mijn afzuigkap in de fik, waardoor de brandweer mijn kerstdiner moest onderbreken."

Stippenlift: "Christmas is a state of mind"

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie