3FM nieuws

Mark+Rámon: ambassadeurs voor Justdiggit

  1. Nieuwschevron right
  2. Mark+Rámon: ambassadeurs voor Justdiggit

Justdiggit is een non-profit organisatie en zet zich in voor een groenere wereld. Dat dit nodig is, blijkt uit alle onderzoeken rondom klimaatverandering. Justdiggit wil hieraan bijdragen door herstelprojecten over de hele wereld op te zetten. Om meer bewustzijn te creëren organiseren ze daarom The Raindance Project in het Amsterdamse Vondelpark. Mark+Rámon zijn ook aanwezig en maken van 16:00 tot 19:00 live uitzending vanaf het festival!

Verandering door te scheppen. Hoe dan?

Landschappen die om verschillende redenen zijn uitgeput of opgedroogd worden door Justdiggit door middel van hun projecten weer verbetert. Dit doen ze door bijvoorbeeld het vasthouden van regenwater, bodembescherming en vergroeningstechnieken. En dat kan al op de simpelste manier. Zoals de naam al zegt kan het met een schep: just dig it. Hierdoor groeit vegetatie weer terug en kan duurzame vergroening beginnen en de bodemconditie verbeteren.

Ambassadeurs Mark+Rámon

Mark en Rámon willen hier ook hun steentje aan bijdragen en dat doen ze door officieel ambassadeurs te worden van de organisatie Justdiggit. Huidige ambassadeurs zijn Desmond Tutu, André Kuipers en Floortje Dessing. Rámon: “Het verhaal van Justdiggit is zo makkelijk uit te leggen. Het is eigenlijk bizar dat het nog niet eerder is gebeurd. Het resultaat van hun actie is al te zien en dat met zoiets simpels als een schep.” Mark: “Het is een creatieve oplossing. Bovendien hebben de initiatiefnemers van Justdiggit eerder al bewezen dat zij verandering kunnen bewerkstelligen."

Bellen met ambassadeur en astronaut André Kuipers:

14 September The Raindance Project

Om meer bekendheid te creëren voor de herstelprojecten organiseert Justdiggit op 14 september het gratis toegankelijke evenement The Raindance Project. Van 's middags tot 's avonds livemuziek vanuit het Vondelpark in Amsterdam. Als ambassadeurs van Justdiggit zullen Mark en Rámon zich ook inzetten tijdens event. Op de enige manier die ze kennen: live radio maken vanaf The Raindance Project. Daarom maken ze van 16:00 tot 19:00 uitzending met razende reporter 3FM-dj Herman Hofman. De hele uitzending hoor je livemuziek, interviews met gasten en sfeerbijdrages!

Tijdens het event is het mogelijk om bijvoorbeeld shows te zien van o.a. De Jeugd van Tegenwoordig, Naaz en Donnie. De volledige line-up vind je op hun eigen website.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie