3FM nieuws

Ik chillde met Fred en George Wemel in Hagrids huisje

  1. Nieuwschevron right
  2. Ik chillde met Fred en George Wemel in Hagrids huisje

No big deal... Behalve als je een enorme Harry Potter-fan bent zoals 3FM-redacteur Nina. Zij mocht alvast een kijkje nemen bij Harry Potter: The Exhibition in Utrecht én effe kletsen met the Weasley brothers James en Oliver Phelps.

One small happy family

Op dit moment zitten we midden in de tentoonstelling. Worden jullie er nostalgisch van als je hier rondloopt?
James: "Ja, het is onmogelijk om niet een beetje verdrietig te worden als je hier rondloopt. Elke ruimte en ieder voorwerp brengt je meteen terug. Zelfs herinneringen waarvan je soms was vergeten dat je ze had."

Jullie reizen de hele wereld over met deze tentoonstelling? Waarom waren jullie 'the chosen ones'?
James: "Ze wilden natuurlijk de beste acteurs uit de films hebben."

Logisch...
James: "Ja, en helaas waren de beste acteurs te druk dus kozen ze voor ons... haha. Nee, ze vroegen ons een aantal jaar geleden of we dit wilden doen en laten we eerlijk zijn: het is best wel prima om op een company creditcard over de wereld te reizen."

Haha! En het is natuurlijk leuk om alle fans te ontmoeten.
Oliver: "Dat ook natuurlijk!"

De outfits voor Zwerkbal

Als je hier binnenkomt krijg je meteen de sorteerhoed op. Ik kreeg gelukkig Griffoendor. Wat kregen jullie als jullie zelf?
Oliver: "Nice, ik ook! Gelukkig. Ik heb de outfit nog steeds dus dat is handig. James aan de andere kant..."
James: "Nope. Ik kreeg Huffelpuf. Maar hé, dassen (het dier dat op de vlag staat) zijn pretty cool. Dus het is oké. Denk ik..."

Is er iets wat hier staat dat jullie graag zouden stelen en mee naar huis nemen?
Oliver: "Mijn toverstok... Hij was gewoon zo uniek en ik zag hem al perfect op de schoorsteenmantel in mijn huis liggen. Maar niet dus. Hij moest zo nodig in de tentoonstelling. Such a shame."
James: "Sowieso de life size version van Hagrid. Hoe vet als je dat enorme lichaam bij je voordeur zet en dat de postbode dan komt en mijn hoofd met dat enorme lichaam daar ziet staan. Thank you sir, have a lovely day."
Oliver: "Beetje wreed wel..."
James: "Precies!"

Hebben jullie ooit iets van de set gestolen?
James: "Uhm... Aangezien er aardig wat mensen van Warner Brothers (de productiemaatschappij, red.) achter je staan, zeg ik maar nee."

Knipoog 1 keer voor 'nee' en 2 keer voor 'ja'
James: *wink wink*

Oh ja, het is ook fucking eng!

James, jij ging helaas dood in de laatste film...
James: "Niet ik persoonlijk, hè..."

Sorry, Fred natuurlijk. Je personage.
James: "Laten we dat even duidelijk hebben, haha. Nee klopt. Dat was niet echt nodig, toch? Het was niet mijn beste dag. Laten we het daar op houden. Alhoewel het mijn makkelijkste acteerklus ooit was."
Oliver: "Het kon erger..."

Hoe dan?
Oliver: "Het had ook George kunnen zijn die het loodje legde. Pfiew, daar kwam ik even goed mee weg."

Er zijn volgens fans veel onbeantwoorde vragen in de serie. Wat zouden jullie nog graag aan J.K. Rowling willen vragen?
Oliver: "Hoe het afloopt met George. Of hij de winkel voortzet. Misschien een wereldwijde franchise of zoiets. Zou toch leuk zijn geweest."
James: "Heb jij onbeantwoorde vragen?"

Eigenlijk wel. Schilderijen en foto's kunnen praten en bewegen. Als Voldermort zo graag het eeuwige leven wilde waarom schilderde hij dan niet honderd schilderijen van zichzelf en liet hij zich erin rondrijden door Wormstaart?
James: "Ten eerste is hij niet echt fotogeniek, die man... Maar het was misschien best een slim plan geweest. Eng, maar slim."

Ja, daar heb je wel een beetje gelijk in. Oké, ander onderwerp. Muziek! Van welke bands of artiesten houden jullie?
Oliver: "Sowieso Metallica!"

Give it to me!

Haha, ooit live gezien?
James: "Ja, maar niet het beste concert waar ik ooit ben geweest. Dat zijn twee andere. Oh nee, eigenlijk drie. Green Day, Aerosmith en Alter Bridge. Fantastisch. Ahh, ik krijg nog steeds kippenvel als ik eraan denk."

Houden jullie van Nederlandse muziek?
James: "Geen idee, haha!"

Dat dacht ik al. Ik heb twee enorm populaire Nederlandse artiesten op m'n telefoon en we zijn heel benieuwd wat jullie ervan vinden.
James over 'Jungle' van Broederliefde: "Ik kan me wel voorstellen dat ik dit zou opzetten in de zomer. Lekker rijdend in mijn auto en het zonnetje op mijn gezicht. Living the good life."
Oliver over 'Amigo' van Chef'Special: "Ik vind deze duidelijk leuker, haha. Sorry Broederliefde! Het is best een lekkere work-out song."
James: "Of op een festival en het hele publiek die dan helemaal gek wordt. Ja, dat zie ik wel voor me. Chef'Special, we like you!"

Hebben jullie nog muzikale tips uit Engeland misschien?
Oliver: "Ken je Rag'N'Bone Man? Natuurlijk ken je 'm. Maar hij is echt zo insanely goed. Die stem! Wauw!"

Haha! We kennen hem inderdaad, maar toch bedankt voor de tip. Wat zijn de plannen nog komende dagen?
James: "We gaan zondag naar Ajax en daar hebben we heeeeeel veel zin in!"

Have fun en enorm bedankt voor het interview. Kleine droom die uitkwam!
Oliver: "Voor ons ook! Soort van.. haha"

Waarna de heren doorhuppen naar hun volgende interview en ik nog even de expo in mag. Ben je geïnteresseerd om een wanhopige fan de expositie te zien verkrachten? Kijk dan vooral verder. Anders stopt het voorproefje hier! Harry Potter: The Exhibition is nog tot 30 juni 2017. Wil je gaan? Check dan deze site.

And now for something completely retarded

Als je de expositie binnenloopt wordt je meteen in een huis ingedeeld. De zenuwen die door mijn lijf gierden... Daar werd je bang van. Maar thank god werd het GRIFFOENDOR! De jongen na mij kreeg Huffelpuf en ik heb nog nooit iemand zo teleurgesteld zien kijken. Maar duidelijk niet mijn probleem!

Ze schreeuwen echt.. Heul hard!

Effe oefenen!

M'n huissie!

Ster advertentie
Ster advertentie