3FM nieuws

Rammstein na ophef opnieuw op tournee door Europa

foto: Ben Houdijkfoto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Rammstein na ophef opnieuw op tournee door Europa

Na een aantal maanden van controverse rondom frontman Till Lindemann, maakte de Duitse metalband gisteren bekend weer naar Nederland te komen met hun European Stadium Tour 2024. Op 18 juni staan ze in het Goffertpark in Nijmegen.

Controverse

Dit jaar vonden er in verschillende Europese landen, waaronder Nederland, protesten plaats tegen de komst van Rammstein. Dit vanwege beschuldigingen van seksueel wangedrag tegen zanger Till Lindemann. Deze zomer trad de band twee avonden op in het Stadspark in Groningen, waar in totaal 110.000 bezoekers op afkwamen. De organisator liet weten de optredens 'gewoon' door te laten gaan, ondanks de ophef. In augustus staakte het Openbaar Ministerie in Berlijn het onderzoek naar de aantijgingen vanwege gebrek aan bewijs.

Goffertpark

Net zoals in 2022 staat Rammstein volgend jaar weer in het Goffertpark in Nijmegen, waar destijds over twee avonden verdeeld 120.000 bezoekers aanwezig waren. Voor het evenement zullen twee tribunes worden geïnstalleerd, waardoor er zowel zitplaatsen als staanplaatsen beschikbaar zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Met de European Stadium Tour 2024 viert Rammstein zijn dertigste verjaardag.

Ster advertentie
Ster advertentie