3FM nieuws

Onderzoek naar wangedrag Till Lindemann van Rammstein is gestaakt

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Onderzoek naar wangedrag Till Lindemann van Rammstein is gestaakt

Het strafrechtelijk onderzoek tegen Till Lindemann, de zanger van Rammstein, is stopgezet. De frontman van de rockgroep kwam in opspraak na beschuldigingen van seksueel wangedrag. De Duitse justitie in Berlijn heeft geconcludeerd dat er ontoereikend bewijs is gevonden om hem aan de strafbare feiten te koppelen.

Beschuldigingen van aanranding

De 60-jarige frontman Till Lindemann werd in het begin van juni beschuldigd van machtsmisbruik en aanranding. Zowel de krant Süddeutsche Zeitung als omroep NDR hadden onderzoek uitgevoerd naar diverse beschuldigingen van verschillende vrouwen tegen Lindemann.

Deze vrouwen beweerden dat ze gedrogeerd waren of ongewenste seksuele handelingen met hem hadden ondergaan. Na afloop en voorafgaand aan concerten nodigt de band vaak fans uit om achter de schermen te komen. Hier zouden zich herhaaldelijk incidenten hebben voorgedaan, waarbij jonge vrouwen mogelijk zonder hun medeweten iets in hun drankjes kregen en seksuele activiteiten moesten uitvoeren

Een van die beschuldigers, Shelby Lynn uit Noord-Ierland, vertelde aan de BBC dat ze werd gerekruteerd en 'groomed' voor seks met de zanger na een concert in mei in Vilnius, Litouwen. Lynn zei dat haar drankje tijdens de show was gemengd met drugs, maar ze zegt dat ze niet seksueel is misbruikt.

Altijd al tegengesproken

De leider van de rockband heeft consequent de beschuldigingen tegengesproken en had eerder aangekondigd zelf een onderzoek te zullen starten. De openbaar aanklager in Berlijn had een strafrechtelijk onderzoek naar Lindemann gestart na deze beschuldigingen. Ook ontstonden er veel protesten bij optredens van de band, ook in Nederland.

Na de nieuwe uitspraak van de Duitse justitie en het staken van het onderzoek, reageerde Till kort op social media: “I thank all those who have waited impartially for the end of the investigation.”

Ster advertentie
Ster advertentie