3FM nieuws

Deze gast maakt een dikke beat met een fidget spinner

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze gast maakt een dikke beat met een fidget spinner

Dikke kans dat je de fidget spinner al een keer over duizend voor bij hebt zien komen in je tijdlijn. Het speeltje, oorspronkelijk bedoeld voor kinderen die moeilijk kunnen stilzitten, wordt door ie-de-reen gebruikt. Video's waar bij mensen de fidget spinner op hun voorhoofd of neus laten draaien zijn niet eens zo bijzonder meer. Deze gast bedacht wat nieuws: muziek maken van fidget toys.

Lekker nummertje

Oké, om dit te begrijpen moeten we even terug naar het originele idee. Twee broers uit Amerika kwamen in 2016 met de fidget cube, toen besloten ze een goedkoper speeltje te maken voor drukke kids. De fidget spinner was de oplossing, en dat hebben ze geweten. Het hele internet praat zo ongeveer over niets anders meer. YouTuber Andrew Huang heeft zowel de cube als de spinner in zijn handen en besluit er muziek mee te maken. En eerlijk is eerlijk: dat klinkt best lekker. Luister zelf maar!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andrew Huang

Mocht je denken dat het heel makkelijk is om een track te maken van een fidget spinner, dan moeten we je teleurstellen. Voor Andrew is het allemaal net een stukkie makkelijker om muziek te maken, hij is naast YouTuber namelijk ook muzikant én producer. De Canadees is vooral bekend van zijn YouTube-show Song Challenge. Nu gaat hij ook nog eens viral met z'n fidget trucjes. Lekker bezig. Wil jij ook zoveel indruk maken met dit speeltje? Dan moet je dus nog even oefenen. Oh, en mocht je al die trucjes te moeilijk vinden, dan kun je 'm altijd nog prima gebruiken als kattenspeeltje.

Ster advertentie
Ster advertentie