3FM nieuws

Pinkpop pareltjes [part 4]

  1. Nieuwschevron right
  2. Pinkpop pareltjes [part 4]

Door de jaren heen hebben er zich verscheidene Pinkpop-momenten voorgedaan die de boeken in gaan als memorabel. We zetten ze voor je op een rijtje.

Pinkpop is goed voor nieuwtjes. Grote meeslepende momenten of kleine gebaren, het festival grossiert erin en heeft een waslijst aan memorabele momenten mogelijk gemaakt. We zetten er een paar voor je op een rijtje:

16. Naakte mensen op het podium bij Iggy Pop

Iggy Pop & The Stooges stonden in 2007 op Pinkpop. Dat de rocker de zestig inmiddels gepasseerd was, mocht hem niet deren. Hij voerde zoals gewoonlijk een grootse act op en liet zich vergezellen door enkele mensen uit het publiek. "Thank you very much Dutch dancers!", riep Iggy vrolijk uit nadat een paar uitbundige fans in hun blote kont over het podium paradeerden.

17. Seasick Steve haalt een meisje op het podium

Seasick Steve bracht pas op 65-jarige leeftijd zijn debuutalbum uit, maar dat wil niet zeggen dat er geen jong vrouwelijk schoon in zijn publiek staat. Toen hij in 2012 tijdens een hartverwarmend optreden ook nog eens een meisje het podium op haalde en een liefdesliedje voor haar zong, had hij werkelijk alle harten op het veld voor de Main Stage veroverd.

18. Radiohead treedt op in geel regenpak

Het regende dat het goot tijdens Pinkpop op maandag 27 mei 1996. Het weerhield Radiohead er niet van een overweldigend optreden te geven... in een geel regenpak. Met de oprukkende avondschemering erbij zorgde Radiohead voor een magisch moment.

19. Faithless op Pinkpop 2002

Op de tweede dag van Pinkpop 2002 smachtten 50.000 mensen naar Faithless. Toen Sister Bliss en Maxi Jazz aan het einde van de avond het podium betraden, barstte er meteen één groot energiek feest los, met 'God Is A DJ' als hoogtepunt.

20. Bruce Springsteen laat jongetje meezingen...

Nadat Bruce Springsteen in 2009 al bravoure toonde tijdens zijn optreden op Pinkpop, keerde hij in 2012 even onverschrokken terug. The Boss haalde de 13-jarige Arno het podium op. Die mocht het liedje 'Waiting On A Sunny Day' zingen. En Bruce kan een voorbeeld nemen aan Arno, want zelf vergat hij later de tekst van 'Spirit In The Night'.

Giel belde Arno the morning after op en vroeg hem naar zijn bijzondere ervaring op het podium bij The Boss.

>> Lees Pinkpop pareltjes [Part 1]
>> Lees Pinkpop pareltjes [Part 2]
>> Lees Pinkpop pareltjes [Part 3]

Er zijn memorabele Pinkpop-momenten in overvloed. Heb je nog een goeie suggestie, laat het dan hieronder weten.

Ster advertentie
Ster advertentie