3FM nieuws

& Dit Is Claudia gaat op reis

  1. Nieuwschevron right
  2. & Dit Is Claudia gaat op reis
DJ Claudia de Breij gaat de eerste twee weken van december op ontdekkingstocht naar de kandidaatlanden voor de Europese Unie. Claudia gaat in een bus rondtrekken door Hongarije, Slovenië en Tsjechië. Tot slot zal ze Denemarken bezoeken, want hier vindt een EU-top plaats. Claudia gaat live uitzenden vanuit Ljubliana (2 en 3 december), Budapest (4, 5 en 6 december), Praag (9,10 en 11 december), en Kopenhagen (12 en13 december). Claudia gaat als gezant-in-buitengewone-dienst, drie (van in totaal 10) kandidaat-lidstaten als eerste welkom heten bij de Europese Unie. In Kopenhagen volgt zij de topconferentie van Europese leiders. Producer, sidekick en pain in the ass Arjen gaat natuurlijk met Claudia mee.

De vorm van het programma verandert niet, maar elk item, commentaar, nieuwsfeit, interview of grap wordt overgoten met een nationaal sausje van het land waar de uitzending plaats vindt. Claudia gaat op zoek naar verhalen van de mensen ter plaatse: collega-DJ’s, scholieren en studenten, en naar nationale gerechten en gebruiken. Verder worden in het programma-onderdeel ‘Europees Kampioenschap’ de landen getest op zaken als uitgaansmogelijkheden en muziek. In Kopenhagen gaat Claudia in gesprek met een Nederlandse (demissionaire) minister of staatssecretaris. Dit alles wordt afgewisseld met een voor de gelegenheid uitgebreide platenkeuze. Uitzendlocatie voor deze twee weken is een speciaal met satellietverbinding en andere faciliteiten uitgeruste touringcar: gedurende de tournee een gelegenheidscombinatie van radiostudio en hotel. De bus doet onderweg onder meer universiteiten, ambassades en hotels aan.

De redactie houdt deze twee weken een zogenoemd ‘weblog’ bij: een speciaal dagboek met foto’s op internet. Raadpleeg daarvoor de homepage van Claudia; daarnaast geeft de website van Buitenlandse Zaken relevante achtergondinformatie: www.europaportaal.nl .
Ster advertentie
Ster advertentie