3FM nieuws

Waltzburg brengt met 'Neon' een hele fijne oorwurm-track uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Waltzburg brengt met 'Neon' een hele fijne oorwurm-track uit

Hier is Waltzburg. Ze hebben tot nu toe nog maar twee tracks uit, maar wat voor twee. Na het beluisteren van deze muziek blijft het nog lange tijd in je hoofd rondspoken. Vanaf deze week hoor je 'm op 3FM!

Waltzburg komt niet zomaar uit het niets, het komt voort uit het eerdere Wolves Dressed In Sheep. Ze hebben al een behoorlijke bak ervaring met de Popronde, Noorderslag en het opnemen van een volledig album.

Beluister hier hun track 'Neon':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Neon'

Wat begint als een track à la Arcade Fire met een sferisch synthesizertje die losgaat en eindigt in een meezinger van jewelste. De vriendengroep die ooit ineens begon met muziekmaken heeft voor hun debuutalbum een half jaar samengewerkt met producer Simon Akkermans in Kytopia.

Daarover vertellen ze zelf: "Elk nummer heeft zoveel aandacht gekregen, dat werkte voor ons ontzettend fijn. We hebben dagenlang alleen maar naar bepaalde geluiden zitten zoeken op synthesizers. Daardoor hebben we echt het maximale uit al die songs weten te halen."

Sziget 2018

Sinds een paar jaar organiseert 3FM samen met Sziget een wedstrijd voor Nederlandse artiesten om een plekje op het festival te bemachtigen. Afgelopen april gingen tientallen muzikanten de strijd met elkaar aan. Uiteindelijk werd Waltzburg door o.a. 3FM-dj's Frank en Wijnand gekozen als winnaars.

Ster advertentie
Ster advertentie