3FM nieuws

Fresku vertelt wat vrijheid voor hem betekent

foto: Fresku
  1. Nieuwschevron right
  2. Fresku vertelt wat vrijheid voor hem betekent

Samen met Suzan & Freek, Duncan Laurence en Donnie is Fresku dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid. In een korte reportage die hij heeft gemaakt voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei vertelt hij wat vrijheid voor hem betekent.

Fresku over vrijheid

"We moeten echt naar elkaar kijken op een menselijke manier", vertelt de rapper in de korte reportage. "Menselijkheid telt." Hij vindt dat je je nek moet uitsteken en dat we allemaal onze maskers af moeten zetten. Want alleen dan kun je elkaar echt zien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Speciaal lied voor 5 mei

In een interview met het Nationaal Comité 4 en 5 mei vertelt Fresku dat hij de studio is ingedoken om een nieuw lied op te nemen, speciaal voor zijn optredens op 5 mei. "Ik kan me helemaal vinden in het thema van deze dag: elkaar aankijken, zonder oordelen. Iedereen heeft tegenwoordig gelijk een mening; het voelt alsof je kleur moet bekennen, er is geen ruimte voor nuance. Laten we juist kijken waar we elkaar wél kunnen vinden."

Volgens Fresku is het voordeel van rapmuziek dat je minimaal 32 zinnen nodig hebt om je boodschap kwijt te kunnen. Dat is veel meer dan bij een gewoon liedje, maar daar heeft de rapper geen problemen mee. "Niks is fijner dan schrijven, het werkt therapeutisch om mijn gedachten op een rij te zetten. Ik wil zo eerlijk mogelijk zijn, ik kijk niet weg van leed."

Ambassadeur van de Vrijheid 2022

De rapper vindt het een grote eer om dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid te zijn. Het thema vrijheid is heel belangrijk voor hem: "Vrijheid is alles voor ons, we moeten niet vergeten hoe fragiel en waardevol dat is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie