3FM nieuws

Duncan Laurence, Suzan & Freek, Fresku en Donnie zijn ambassadeurs op Bevrijdingsfestivals

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Duncan Laurence, Suzan & Freek, Fresku en Donnie zijn ambassadeurs op Bevrijdingsfestivals

Feest! De veertien Bevrijdingsfestivals kunnen dit jaar na twee alternatieve edities weer doorgaan met publiek. Naast optredens van de Ambassadeurs van de Vrijheid Suzan & Freek, Duncan Laurence, Fresku en Donnie, besteden de festivals veel aandacht aan de actuele ontwikkelingen in Oekraïne.

Zoals ieder jaar staan de Bevrijdingsfestivals op 5 mei stil bij het belang van vrijheid, democratie en rechtsstaat. Daarnaast is 5 mei ook een dag om ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. De festivals trekken in totaal jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers en zijn doorgaans gratis. Dit jaar is er in Groningen wel een pilot met entreegeld, om forse prijsstijgingen te compenseren.

Ambassadeurs van de Vrijheid

De Ambassadeurs gaan aan de slag in de aanloop naar 5 mei met verhalen over (on)vrijheid. Zo spraken Suzan en Freek op Lesbos en in Athene met vluchtelingen, samen met de Stichting Vluchteling. Historicus Klaus Müller onderzocht samen met Duncan Laurence hoe het was om tijdens de Tweede Wereldoorlog tot de LGBTQ+ gemeenschap te behoren. Fresku schrijft in aanloop naar 4 en 5 mei een nummer over vrijheid en Ambassadeur Donnie bereidt een Vrijheidsmaaltijd samen met mensen met een bijzonder verhaal over vrijheid. Eet smakelijk.

Waar zie je ze?

De Ambassadeurs van de Vrijheid Suzan & Freek treden op 5 mei op in Haarlem, Flevoland, Drenthe en Friesland. Duncan Laurence treedt op in Brabant, Zuid Holland, Zeeland en Limburg. Donnie gaat naar Overijssel, Groningen, Gelderland en Brabant en Fresku zal optreden in Utrecht, Den Haag en Amsterdam.

3FM-dj Mark van der Molen had Fresku vanmorgen aan de lijn om te vertellen over zijn ambassadeursschap

Ster advertentie
Ster advertentie