3FM nieuws

Wendy en Tamara zaten met -8 gewoon urenlang in de rij voor The Killers

foto: Ziggo Dome
  1. Nieuwschevron right
  2. Wendy en Tamara zaten met -8 gewoon urenlang in de rij voor The Killers

Ze zijn er: mensen die zelfs met -8 in de rij gaan staan voor een concert! Woensdagavond speelden The Killers in de Ziggo Dome en daar zaten zo'n 20 fans toch echt wel een uur of zeven voor in de rij. Stelletje die-hards! We vroegen Tamara en Wendy hoe je zoiets in godsnaam volhoudt met deze temperaturen.

Jip & Janneke to the rescue

Tamara en haar vriendinnen kwamen rond een uur of 12:00 aan, eerder vonden ze zelf niet verantwoord. Gewapend met een thermolegging, skisokken, tig lagen kleding en een 'sjaal van formaatje deken' probeerde ze zichzelf zo goed mogelijk te beschermen van de snijdende wind.

Haar échte lifesaver was een Jip & Janneke-slaapzak. Ze had 'm eigenlijk al op Marktplaats staan om te verkopen, maar hield hem door de kou toch nog maar een dagje langer bij zich. Tamara: "Ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb! Die slaapzak hielp echt ontzettend goed, behalve in het laatste halfuur. Toen was de kou zo erg m'n benen en tenen ingetrokken dat ik ze echt niet meer voelde!"

Uiteindelijk kreeg ze een goede plek in de zaal en was het wachten de moeite waard, maar of ze 't nog een keer zou doen? "Ik ga dit echt niet meer doen zo, ik voel me vandaag echt megabrak! Ben afgelopen weekend ook al verhuisd, dus ik was al wel moe natuurlijk. Maar als zo'n dag er dan nog achteraan komt, met die kou... Nee. Maar waarschijnlijk ben ik dit bij een nieuwe concertaankondiging allemaal meteen weer vergeten, haha."

Gratis sjaals

Ook Wendy waagde zich aan vijf-en-een-half-uur klappertanden in de kou. "Ik wacht wel vaker in de rij voor een concert, maar met deze kou was het echt een ander verhaal! Ik had een plaid meegenomen, wat karton om op te zitten en droeg ook dubbele lagen kleding. Toch was het nog zó koud dat mensen van de Ziggo Dome thee en koffie kwamen brengen, en ook wat sjaals en beanies. Die waren zéér welkom! Ik had nog nooit meegemaakt dat dat gebeurde, dus het was een leuke verrassing."

Hoe houd je het in godsnaam vol om urenlang in die kou buiten te bivakkeren? Wendy vindt het zelf niet zo'n big deal: "Voor The Killers zou ik het nog wel een keer doen, je moet gewoon werken voor je plekje vooraan. Maar het was wel echt pittig, hoor... Geen idee hoe ik het precies heb volgehouden. Kwestie van goede wil en goed gezelschap, misschien?"

Houd 't leuk, houd 't warm

Er zat dus maar een klein groepje fans urenlang voor de deur, maar dat maakt 't natuurlijk voor hen niet minder koud. De Ziggo Dome deelde daarom 's middag een aantal bekers koffie en thee uit, naast wat sjaals en beanies voor wat extra warmte. 3FM belde even met Susan, coördinator marketing & communicatie bij Ziggo Dome, om te vragen waar ze al die koffie, thee en merchandise ineens vandaan toverden.

Was het een spontaan idee?
"Ja, eigenlijk wel. We vonden het best wel spannend om te zien hoe vroeg mensen er al zaten, in deze temperaturen. We wilden gewoon als vriendelijk gebaar iets warms uitdelen, maar eigenlijk was het ook wel een beetje uit bezorgdheid."

Werd jullie actie een beetje enthousiast ontvangen?
"Ja, haha! Er waren bijvoorbeeld twee meisjes uit Spanje die begonnen te huilen toen we ze thee aanboden. Ze hadden die verschrikkelijke kou helemaal niet verwacht en waren dus ook niet zo goed voorbereid."

Kunnen jullie mensen niet ergens binnen laten wachten, bijvoorbeeld?
"Natuurlijk willen we iedereen graag helpen, maar het kan gewoon niet altijd. Zeker als je mensen naar binnen zou willen verplaatsen: je hebt ook te maken met de wensen van de concertpromotor. En natuurlijk hangt er qua veiligheid ook flink wat organisatie aan vast."

Heb je nog wat words of wisdom voor andere mensen die overwegen om dit ook te proberen?
"Heel simpel eigenlijk: blijf lekker nog wat langer thuis! Iedereen mag het natuurlijk voor zichzelf bepalen, maar in de regel is het onverstandig om echt al zo vroeg te gaan wachten met dit soort weer. Dat geldt natuurlijk ook voor dagen waarop het superwarm is. Wij proberen iedereen altijd zo goed mogelijk te informeren in dat soort situaties. Dat doen we bijvoorbeeld door ze gerust te stellen dat er nog niet zo'n lange rij staat en ze dus nog wel even thuis kunnen blijven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie