3FM nieuws

Testament Michael Jackson boven water

  1. Nieuwschevron right
  2. Testament Michael Jackson boven water
Michael Jackson wilde dat zijn nalatenschap zou worden verdeeld tussen zijn drie kinderen en zijn moeder, meldt de Amerikaanse krant Wall Street Journal dinsdag.Ook schenkt de King of Pop na zijn dood aan een of meerdere goede doelen, schrijft de 'Journal' op basis van een testament uit 2002 dat is opgedoken.

Testament nummer 3
Het is niet het eerste testament van Jackson dat boven water komt. Volgens de krant zijn er al twee eerdere documenten bekend. Die zouden echter ouder zijn.

In het testament uit 2002 liet Jackson vastleggen dat zijn eigendommen worden verdeeld tussen zijn kinderen, zijn moeder en liefdadigheidsinstellingen. Vader Joe Jackson, die Michael als kind jarenlang mishandelde, erft niets.

Vijfhonderdmiljoen dollar schuld
Naast de bezittingen van Jackson - onder meer kleding en gewonnen prijzen - krijgen de erfgenamen een torenhoge schuld in hun schoot geworpen. Volgens The Wall Street Journal laat de King of Pop een schuld van ongeveer vijfhonderd miljoen dollar, zo'n 355 miljoen euro, na.

Echter...
Volgens ingewijden zijn de eigendommen van Jackson echter veel meer waard. Zo heeft hij vijftig procent van de aandelen van muziekuitgeverij Sony/ATV Music Publishing in handen en beheert hij Mijac, een uitgeverij die zijn eigen muziek uitgeeft.

Never say Neverland
In hetzelfde artikel ontkracht The Journal dat een afscheid plaats kan vinden op de Neverland Valley Ranch, Michael's voormalige thuis. Michael's familie zou dit bekend hebben gemaakt.

>> Meer over Michael Jackson
>> Lees het artikel van The Wallstreet Journal
Ster advertentie
Ster advertentie