3FM nieuws

Kings of Leon naar Nederland komende zomer

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Kings of Leon naar Nederland komende zomer

Voor het eerst in vijf jaar komt Kings of Leon weer naar Nederland toe voor een concert. Er stond eigenlijk in 2020 nog een optreden van de band op de planning, maar die ging - net als vele andere shows en evenementen - vanwege de coronamaatregelen niet door. Gelukkig stroomt de concertagenda inmiddels weer steeds voller, en mag ook ook Kings of Leon genoteerd worden voor een optreden op 7 juli 2022.

When You See Yourself

Dit jaar bracht Kings of Leon nog album nummer 8 uit: When You See Yourself. Een sfeervolle, experimentele plaat: "We had a lot of time to be a little more experimental. Matthew was using all these vintage keyboards, that definitely contributed to the atmospheric sound", vertelt drummer Nathan destijds in een interview bij Vera On Track over het nieuwe album.

Veel kans kregen de heren uit Nashville helaas niet om het nieuwe werk live ten gehore te brengen vanwege de pandemie en de daarbijbehorende maatregelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Afsluiter Pinkpop

5 jaar geleden was Kings of Leon voor het laatst in Nederland, toen ze Pinkpop 2017 als headliner mochten afsluiten. Komende zomer (nog) geen Nederlandse festivalweide voor de band, maar gelukkig komen ze in ieder geval langs in Weert op 7 juli!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie