3FM nieuws

Joost: "Ik ben al blij als er 100 man op komt dagen bij mijn shows"

  1. Nieuwschevron right
  2. Joost: "Ik ben al blij als er 100 man op komt dagen bij mijn shows"

Niemand minder dan Joost was maandagavond een uur te gast bij 3FM-dj Frank van der Lende. Alles kwam voorbij: zijn album Albino, het opkopen van zijn eigen dorp en 'De Bloedworsten Gang'.

'Het gaat niet zo goed'

Hij treedt nog maar twee jaar op, maar stond onder andere al op Lowlands en in een uitverkochte Carré. Dit jaar staat hij in de Grote Zaal van Paradiso. Toch blijft deze guy oh so humble! "Ik ben al blij als er honderd man op komen dagen bij mijn shows."

Oh, the irony: zijn Het Gaat Niet Zo Goed-tour verkocht eerst niet zoveel kaarten. "Toen ik Albino eindelijk af had en het op tijd online kwam voor de tour, kregen mensen weer echt vertrouwen,' zegt Joost lachend.

Maar waarom heb je die muts nou op in de studio, Joost?
Joost rolt zijn muts naar beneden. "Het is eigenlijk een bivak. Voor de cover van mijn plaat wilde ik mijn haar opfokken, niet gephotoshopt. Oké oké, ik geef toe, mijn armen zijn wel bewerkt. Maar m'n kapper heeft m'n haar echt zo geknipt en het groeit wel weer, maar ik zit nu dus effe in de mutsfase."

Jullie beurt

Ook de 3FM-luisteraars mochten nog wat vragen stellen aan deze rauwe boy. Wat is zijn beste aankoop? Wat zijn z'n doelen voor 2019? Is er een nieuw boek op komst? Jullie vroegen, Joost antwoordde!

Benieuwd naar de rest van het interview? Luister hier de hele uitzending van De Bende van Van der Lende terug.

Ster advertentie
Ster advertentie