3FM nieuws

The Vices op ESNS: "Dit is een plek waar dromen waargemaakt worden"

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. The Vices op ESNS: "Dit is een plek waar dromen waargemaakt worden"

Als ESNS in Groningen voor iemand een thuiswedstrijd is, dan is het wel voor The Vices. De band komt uit deze stad en is een graag geziene gast op het festival. Zo ook deze week in 2023. Eerder speelden ze al op Eurosonic en vanavond komen ze langs in de 3FM-studio bij Jamie en Olivier. En nodigen ze zelfs iedereen uit voor de afterparty... Bij frontman Floris thuis!

2023 is goed begonnen voor The Vices. Ze kondigden een nieuwe album + tour aan, scoorden met de eerste single 'Never Had To Know' direct een 3FM Megahit en vertrekken zelfs naar Amerika voor het showcase festival SXSW.

"Leukste show in tijden"

Op Eurosonic speelden ze eerder deze week dat nieuwe album al live in bekend café Warhol in Groningen. Frontman Floris: "Het was één van de leukste shows die ik in tijden heb gedaan. Soms als je een zaal binnenloopt, voel je meteen een soort energie van het publiek die eruit moet. En dat was hier zeker het geval. Het werd één wilde bende en het voelde alsof we door de grond gingen zakken."

Dat ESNS een bijzonder festival is, weet Floris maar al te goed. Hij weet nog goed hoe hij hier als 16-jarige jongen rondliep. "Het voelde altijd al als iets magisch waar je aan mee wilde doen. Een plek waar dromen waargemaakt konden worden. Dus dat wij hier dan nu aan mee mogen doen, maakt me heel blij."

Afterparty bij The Vices

Dan is er nog één belangrijke vraag die Jamie als Eurosonic-groentje heeft. "Waar moeten we zijn voor de goede afterparty's?" Dat hoeft je maar één keer tegen bassist Simon te zeggen, want hij gooit meteen het adres van Floris op de nationale radio. Dus... Wie zien we daar?!

Ster advertentie
Ster advertentie