3FM nieuws

Tim Hofman: "Over Mijn Lijk gaat niet over de dood, juist over leven"

  1. Nieuwschevron right
  2. Tim Hofman: "Over Mijn Lijk gaat niet over de dood, juist over leven"

Ben je net lekker aan het leven, hoor je dat je doodgaat. In Over Mijn Lijk volgt Tim Hofman vijf jonge mensen die door een ongeneeslijke ziekte zullen overlijden. Hij schoof aan in de show van Frank om het hierover te hebben.

Over Mijn Lijk is voor Tim een bijzonder programma dat hij al heel lang wilde maken. Hij is er ook lang mee bezig geweest: dit seizoen is opgenomen in anderhalf jaar tijd. "Je kunt dit programma niet plannen! Er gebeuren gewoon steeds losse dingen. Het kan zijn dat je aan de andere kant van de wereld bent en dan voor drie dagen opnames moet terugvliegen. Ik zat bijvoorbeeld met mijn vriendin in Bali dit voorjaar en zij weet dat er altijd zoiets kan gebeuren, ook tijdens je vakantie."

Essentie

"Je zit bij Over Mijn Lijk niet naar mensen te kijken die aan het sterven zijn. Dit programma gaat juist expliciet over leven. Als je nog drie weken, drie maanden of een jaar hebt, hoe leef je dan? Wat maak je daarvan en waarom? Je komt in Over Mijn Lijk heel snel tot de essentie, tot de kern."

En wat is die kern dan? Volgens Tim gaat het vooral over kleine dingen loslaten en kunnen voelen wat je wilt voelen. Dit leerde hij van Fabienne, die hem vertelde dat je 'de druppels niet moet ontwijken, maar moet dansen in de regen'.

Tim: "Dat klinkt misschien cliché, maar deze mensen zeggen zulke rake dingen! Ze zijn zo de moeite waard. Je kunt met hen lachen, moeilijke gesprekken hebben, praten over nonsens en je vakantiefoto's laten zien. Ze zijn er alleen wat korter dan de rest van ons."

Wil je de aflevering bekijken? Dat kan hier.

Ster advertentie
Ster advertentie