3FM nieuws

Janelle Monáe's 'Turntables' heeft een krachtige boodschap

  1. Nieuwschevron right
  2. Janelle Monáe's 'Turntables' heeft een krachtige boodschap

"The table 'bout to turn", zingt Janelle Monáe in haar nieuwe track, die vanaf deze week op de 3FM Playlist staat. En nee, ze heeft het niet over draaitafels. 'Turntables' gaat over het omdraaien van rollen. Hoe dan? Nou, door je stem te gebruiken. Alleen is dat in Amerika niet altijd even makkelijk.

De Amerikaanse zangeres maakte het nummer speciaal voor All In: The Fight For Democracy, een documentaire over onderdrukking van stemmers in de Verenigde Staten.

In de docu komt o.a. politica Stacey Abrams aan het woord, die in 2018 een verkiezing verloor. Haar tegenstander Brian Kemp werd beschuldigd van het onderdrukken van stemmers.

Twijfels

Janelle Monáe nam contact op met het team van Abrams en vertelde dat ze altijd contact met haar mochten opnemen. Toen de makers van de docu een nummer nodig hadden, dachten ze meteen aan Janelle Monáe.

De zangeres twijfelde zelf wel. "Ik was niet in een creatieve mood en het onderwerp was triggerend voor me", vertelde ze tegen Rolling Stone.

Inspiratie

Daarnaast had ze maar een week tijd om de track te maken. Haar vaste partner Nate "Rocket" Wonder was gelukkig beschikbaar. Hij inspireerde en motiveerde haar om samen 'Turntables' te creëren.

Bij zo'n sterke track hoort natuurlijk ook een video met een krachtige boodschap. In de video zie je verschillende beelden: van politiegeweld tot protesten tegen ongelijkheid. Check 'm hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer nieuwe muziek?

Abonneer je dan op de 3FM Laat Je Horen playlist, waar je de elke week nieuwe muziek in vindt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie