3FM nieuws

Nieuw album Massive Attack echt onderweg

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw album Massive Attack echt onderweg
In januari komt waarschijnlijk het langverwachte album van Massive Attack uit, meldt nu.nl. Het materiaal zal de fans verrassen.
De triphop band zal voorafgaand aan het nieuwe album een EP uitbrengen met in ieder geval twee nieuwe nummers: 'Splitting The Atom' en 'Pray For Rain'. Dit heeft Grant 'Daddy G.' Marshall aan nu.nl laten weten.


Ruw

Echt veel kon Daddy G nog niet vertellen over het album. Alleen dat de de fans weinig zullen herkennen op de plaat. Ze hebben op optredens het één en ander uitgeprobeerd, maar dat was ruw materiaal. Dit zal onherkenbaar op het album komen. De band weet de spanning er zo wel in te houden.

Titel

Die- hard fans zijn al maanden aan het speculeren over de naam van het nieuwe album: Weather Underground en LP5 zijn populaire opties. Daddy G maakt korte metten met deze hersenspinsels- dat waren alleen maar werktitels- en geeft toe zelf ook nog niet te weten hoe het album zal gaan heten. Het kan dus nog alle kanten op.

Gast zangers

Wat kan Daddy G dan wel zeggen over het komende album? Nou, het volgende: de namen van enkele gastvocalisten. Onder andere Damon Albarn (Blur, Gorillaz), reggeazanger Horace Andy, Tunde Adebimpe (zanger van TV On The Radio) en zangeres Martina Topley-Bird zullen een deuntje meezingen op het album.

>> Lees meer over Massive Attack

Ster advertentie
Ster advertentie