3FM nieuws

Dit was het concert van Lizzo in de AFAS Live

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit was het concert van Lizzo in de AFAS Live

Amerikaanse popsensatie Lizzo stond 18 november in de AFAS Live in Amsterdam, met haar Cuz I Love You Too Tour. 3FM was erbij!

The church of Lizzo

Lizzo heeft haar show een upgrade gegeven ten opzichte van eerder dit jaar. Tijdens Best Kept Secret en Rock Werchter was de set natuurlijk festivallengte, maar er is extra aandacht gestoken in het podiumontwerp, de looks én de dansers. Het openingsnummer is niet langer 'Cuz I Love You' maar 'Heaven Help Me', gevolgd door 'Worship Me'.

In dat thema komt ze ook op: het podium is vormgegeven als kerk, met de dj-booth als altaar. Ze komt op in gospeljurk, net als haar dansers, en verklaart haar kerk die avond voor geopend. "Can I get an amen?" Na twee nummers vliegt die jurk uit en is het tijd voor glitterige panterpakjes!Samen met haar danseressen, The Big Grrrls, switcht Lizzo van meeslepende liefdesliedjes als 'Jerome' naar sexy twerkanthems als 'Tempo'. Lizzo roept op dat niet alleen thick girls and guys, maar gewoon iedereen hier compleet los op moet gaan.

"I want everyone to close their eyes and imagine they're... a thick bitch. Feel your hips, bitch! Feel your belly! It's delicious! And now I want ALL of you to dance and party like a thick bitch!"

Save the best for last

De grootste hits stopt Lizzo in een kluitje aan het einde van haar concert: 'Good As Hell', 'Truth Hurts' (met middelvingers in de lucht) en 'Juice'. Rondom 'Good As Hell' trekt Lizzo er nog een selfcare-speech bij: ze laat de hele zaal positieve mantra's tegen zichzelf, tegen de personen naast hen én tegen Lizzo herhalen.

"I love you. You are beautiful. You can do anything!" Het is dé manier om een Lizzo-show te eindigen: you gotta leave them feeling good and wanting more.


Alle foto's: Nathan Reinds
Ster advertentie
Ster advertentie