3FM nieuws

Humans of 3FM Serious Request: Jens

  1. Nieuwschevron right
  2. Humans of 3FM Serious Request: Jens

Jens komt dit jaar met zijn drumschool in actie voor 3FM Serious Request 2018: Lifeline. Samen met zijn leerlingen zamelt hij geld in voor reanimatie in Nederland. Het onderwerp komt voor hem heel dichtbij: zijn opa is driemaal succesvol gereanimeerd. Jens deelt met ons zijn verhaal.

“Mijn opa Egon was Duits en woonde in Duitsland. Een hele lieve man die altijd voor je klaarstond. Een vrij stille man, die niet zoveel sprak behalve over voetbal. Hij was hartpatiënt en is driemaal succesvol gereanimeerd na een hartinfarct. De eerste twee keer was ik nog niet geboren.”

In 2004 kreeg zijn opa voor de derde keer een hartinfarct. “Samen met mijn neef ging opa naar een voetbalwedstrijd. Onderweg naar het stadion werd hij onwel en viel hij op de grond. Mijn neef heeft omstanders om hulp gevraagd. Gelukkig was er iemand in de buurt die kon reanimeren, dat heeft zijn leven gered. In een nabijgelegen ziekenhuis kon hij snel worden opgenomen.”

Dat zijn opa in een ander land woonde maakte de situatie lastiger. “Ik heb dit vooral via de telefoon beleefd door berichtjes van mijn oma. Je wil zo graag fysiek bij hem zijn, dat kon op dat moment niet. Het duurt een dag voor je daar bent. Die afstand maakt het extra moeilijk.”

Jens grijpt het thema aan om in gesprek te gaan met zijn leerlingen. “Veel studenten hebben ook zoiets meegemaakt. De verhalen zijn soms best intens. Tegelijkertijd heeft het ook iets moois, het brengt ons samen. We leren elkaar echt beter kennen.”

3FM-dj Jorien belde tijdens haar show met Jens. Luister hier het hele gesprek terug!

Benefietmiddag

Tijdens een benefietmiddag halen Jens en zijn studenten geld op. Aan een gezonde dosis ironie ontbreekt het dan niet. “We spelen Stayin’ Alive van de Bee Gees terwijl op het podium een reanimatiecursus wordt gegeven. Daarnaast treedt een slagwerkgroep op en drummen de studenten nummers die ze nu oefenen.”

In 2008 stierf de opa van Jens helaas aan een hartstilstand. “Gelukkig hebben we na zijn derde hartinfarct nog een paar jaar van hem kunnen genieten. Nu ik met deze actie bezig ben komen de herinneringen steeds meer terug. Op de een of andere manier komt het nu pas echt binnen. Het voelt alsof ik door in actie te komen iets voor hem terug kan doen.”

Steun Jens zijn actie door een donatie te doen op zijn Kom In Actie-pagina. Je kan ook zelf een actie starten voor reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld of noodhulp bij oorlog en conflicten.

Ster advertentie
Ster advertentie