3FM nieuws

Puff Daddy haalt zijn eredoctoraat

  1. Nieuwschevron right
  2. Puff Daddy haalt zijn eredoctoraat

Sean 'Puff Daddy' Combs heeft na 26 jaar eindelijk zijn eredoctoraat in ontvangst mogen nemen aan de Howard University te Washington.

Sean Combs, zoals de rapper werkelijk heet, studeerde bedrijfskunde tot hij in 1990 vroegtijdig met zijn opleiding stopte. Howard University wilde hem belonen voor zijn prestaties en reikte een eredoctoraat in de menswetenschappen aan hem uit.

Sean Combs

Combs studeerde twee jaar, maar verliet de universiteit zonder diploma. In plaats van werkloos thuis te zitten, ging Sean volop aan de slag. Hij richtte een platenlabel op en had een paar grote artiesten uit de hiphop-wereld onder contract. Zelf werd hij wereldberoemd onder de naam Puff Daddy, P. Diddy en Diddy.

Puff Daddy speecht tijdens uitreiking eredoctoraat

Puff Daddy mocht niet alleen zelf zijn eredoctoraat in ontvangst nemen, hij verzorgde ook de openingsspeech tijdens de uitreiking. De 44-jarige rapper sprak onder meer over het rennen van de New York City Marathon in 2003 en citeerde meerdere keren raplegende Biggie Smalls.

Via zijn Instagram-kanaal deed hij uitvoerig verslag zijn speech en de uitreiking. "Howard University heeft niet alleen mijn leven veranderd, de universiteit zit ook in mijn ziel, mijn hart en mijn geest", schreef de rapper onder andere.

Studenten boos over eredoctoraat Puff Daddy

De komst van Combs was niet voor iedereen reden tot vreugde. Van tevoren hadden enkele studenten van Howard laten weten niet echt vrolijk te zijn over het eredoctoraat voor de rapartiest. Omdat hij zijn studie niet had afgemaakt, was hij allerminst een modelstudent, aldus de studenten. Tijdens de ceremonie bleef het echter rustig en werd Puff Daddy zelfs aangemoedigd door de aanwezige studenten tijdens zijn dankwoord.

De speech van Puff Daddy tijdens de diploma-uitreiking kun je hier bekijken:

Ster advertentie
Ster advertentie