3FM nieuws

Het nieuwe album van Balthazar: 'Fever' is sexy en mysterieus

foto: Hans-Peter van Velthoven
  1. Nieuwschevron right
  2. Het nieuwe album van Balthazar: 'Fever' is sexy en mysterieus

Het nieuwste album van Balthazar Fever is eindelijk hier. We hebben even op ze moeten wachten, aangezien het laatste album Thin Walls in 2015 uitkwam. In de tussentijd werden we gelukkig warm gehouden met side projecten van de band, maar we zijn oh-zo blij dat Balthazar de handen weer ineen heeft geslagen.

Afstand nodig

Balthazar is een tijdje geen Balthazar geweest. In de twee jaar dat de band uit elkaar was, waren er wel een aantal soloprojecten aan de gang. Zo ging Jinte Deprez solo als J. Bernardt en ken je Maarten Devoldere misschien ook wel als Warhaus. Gelukkig keren de mannen terug naar het warme nest dat Balthazar heet en bundelen ze hun krachten opnieuw. En Balthazar lijkt sterker dan ooit: alle kennis uit hun soloprojecten is samengebundeld tot Fever.

Painted dogs

En dan die cover met een paar Afrikaanse wilde honden. Maarten vertelt in een interview met de Belgische Metro: 'We hebben die foto gewoon uit de National Geographic. Het is als het ware een echte bandfoto. De drummer achteraan die in de verte tuurt, daarvoor de bassist die een beetje aandacht vraagt en vooraan de meer mediageile zangers."

Het album zelf klinkt veel lichter en vrijblijvender dan hun eerdere muziek, maar toch sexy en mysterieus. "Het was gewoon tijd om een nieuw verhaal te vertellen met Balthazar. Minder zwaarmoedig, meer fun en pretentieloos," aldus Maarten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

5 essential tracks

Benieuwd welke tracks ze heel vet vinden? En welke tracks een invloed hebben gehad op hun nieuwe album? Jinte en Maarten doen een boekje open!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Live zien?

Dat kan zeker! Ze staan namelijk dit jaar nog in de AFAS Live in Amsterdam. Op 7 maart om precies te zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie