3FM nieuws

Alles wat je moet weten over het nieuwe album van Tame Impala

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Alles wat je moet weten over het nieuwe album van Tame Impala

De festivalaankondigingen stromen al binnen voor de band, maar vooralsnog was er geen teken van nieuwe muziek... Tot nu! De band van frontman Kevin Parker heeft afgelopen weekend op hun Instagram-pagina een filmpje gedeeld waar duidelijk nieuw werk te horen is. Betekent dit dat het eindelijk niet lang meer kan duren tot dat langverwachte nieuwe album?

Nieuwe muziek

Tame Impala staat inmiddels op tal van festival-affiches. Van headlining op het grote Coachella tot aan een optreden op ons eigen Lowlands. Toch bleef het angstvallig stil rondom nieuwe muziek. Parker heeft meerdere malen aangegeven dat ze pas nieuwe muziek willen uitbrengen als het goed voelt. Dat moment zou zomaar eens bijna hier kunnen zijn.

Op Instagram werd dit weekend namelijk een filmpje gedeeld zonder beschrijving, maar vanuit een muziekstudio.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opvolger

Daarnaast is er op 30 maart een optreden tijdens Saturday Night Live (Amerikaanse tv-show) gepland. Dit kan eigenlijk alleen maar met nieuwe muziek. Dit zou de eerste single betekenen voor het vierde studio-album van de Australische band en de opvolger van Currents uit 2015. Een album dat de hemel in werd geprezen en ervoor zorgt dat fans niet kunnen wachten om te kijken hoe ze dat gaan evenaren over misschien wel overtreffen.

Wat weten we nog meer over het album?

  • Hij komt waarschijnlijk vóór de zomer aangezien Parker dit eerder heeft gedeeld: "I would very much hope so. I’d be very disappointed if we didn’t have something out by Summer."
  • De eerste keer dat je nieuwe nummers gaat horen zal dat door middel van een release zijn. De frontman is geen fan van unrelased tracks live spelen.
  • Heb je een ticket voor Lowlands 2019? Dan ga je waarschijnlijk heel veel nieuwe muziek live horen!
Ster advertentie
Ster advertentie